
Cíferské prsíčka
Už si nepamätám, kde som tento recept získala, zdal sa mi ale veľmi dobrý...

Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou
mäsko, ktoré sa rozplynie v papulke

Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...

Holandské zemiaky
skvelé jedlo, ktoré chutí aj za studena... čo znamená, že máte navarené aj na druhý...

Pečené kolená na čiernom pive
Túto dobrotu pripravujeme čas od času pre vačšiu spoločnosť dobrých priateľov jedákov

Šištičky s mandľami
Zo všetkých surovín vypracujeme tvárnu hmotu, z ktorej vymodelujeme malé šišky, do ktorých napicháme mandle....

Banskobystrické kvetinové hodiny
Banskobystrické kvetinové hodiny v Národnej ulici, boli postavené, pravdepodobne, v roku 1959 (nie je to isté,...
Slivkové gule s makom bez lepku
Sezóna sliviek sa začala. Dobré slivkové gule sú pochúťka. Dajú sa spraviť aj bez...

Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...

Exkluzívna Granko bábovka
Táto bábovka vznikla ako upgrade koláča z kyslého mlieka, ktorý si pamätám ešte ako dieťa a recept nám dala naša stará susedka....

Lahodný lístkový krémeš
Cesto rozvalkame a dame na plech... pecieme na 180°C, 8min..... tak isto upecieme aj druhe, ktore...

Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...

Makový bublinkový koláč
Keď som zbadala tento koláč, tak ma hneď zaujal. Keďže bol na jednom maďarskom blogu,...

Sýta pestrá polievka Drevorubačka
Táto polievka je naozaj taká pre drevorubačov, výživná, pre dobré zasýtenie, takže po nej...
Bravčové koleno na pive
Bravčové koleno prešpikujeme kúskami cesnaku. Vložíme do hrnca, zalejeme litrom piva. Pridáme očistenú mrkvu,...

Vepřové dušené se smetanovou mrkví na sladkokyselo
Já vím že hodně z Vás dělá dušené vepřové v mrkvi, ale tohle je taková moje...

Indická vejce
Recept mám dlouhé roky z jedné indické kuchařky. Vejce jsou vynikající, příprava jednoduchá, kari...

Šalátová polievka
Väčšiu hlávku zeleného šalátu po umytí rozoberiem na lístky a posekám na slížiky. Dám variť do...

Krevety na víne
Naše oblubene vikendove ranajky, priprava trva dlhšie ako samotne varenie, treba si všetky suroviny pripravit. Skušal som...

Plnený patizón s pohánkou
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)

Tzatziky (vegan)
Uhorku ošúpeme a nastrúhame, osolíme a necháme postáť. Potom z uhorky vytlačte prebytočnú tekutinu. Do...

„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...

Cestovinový šalát so zelenou špargľou a syrom
Sezónna variácia na obľúbený šalát typu studená cestovina + hocičo.
Stracciatella srdiečka s čokoládou
Je čas na pečenie tých najsladších, najlepších aj najčokoládovejších koláčikov. Naše stracciatella srdiečka s horkou čokoládou Figaro k nim jednoznačne tiež patria....

Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...

Jahodovo-tvarohová torta
Velmi lahka torta, neobsahuje skoro ziadnu muku a v jednej porcii su iba 2 gramy tuku. Mozu...

Fazuľová polievka s kvakou a sušenými slivkami
Fazuľu namočíme deň vopred. Cibuľu nasekáme nadrobno. Vložíme do rozpáleného tuku a pečieme do zlata...

Krémová rybia polievka
Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú...