Môj domáci chlebík fotorecept
Foto: svetliii
Môj domáci chlebík. Upečte si ho so mnou.
na 200 °C
Postup
-
1
Do šálky dáme trocha teplej vody s cukrom a rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Keď kvások vykysne, vylejeme ho do múky, pomaly pridáme vodu, soľ, rascu a v robote alebo ručne všetko poriadne premiesime.
-
2
Hotové cesto necháme kysnúť 60 minút na teplom mieste prikryté utierkou a v priebehu kysnutia ho každých 20 minút premiesime.
-
3
Po vykysnutí dáme cesto na dosku a rukou ho vymodelujeme do požadovaného tvaru.
-
4
Chlebík preložíme do formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie) a necháme podkysnúť. Žiletkou ho môžeme narezať. Formu prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C 45 minút zakryté a 15 minút odokryté.
-
5
Ihneď po upečení chlebík potrieme studenou vodou a dáme na mriežku vychladnúť.
-
6
Máme hotovo - dobrú chuť. Dajte vedieť do komentára, či vyskúšate.
Ďakujem