Domáci chlieb
Domáci chlieb

Môj domáci chlebík fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, dnes 08:42
Môj domáci chlebík (fotorecept)
Foto: svetliii

Môj domáci chlebík. Upečte si ho so mnou.

60 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g (špeciál)
42 g
500 ml
1 PL
1 PL
1 ČL (do kvásku)




Postup

  1. 1

    Do šálky dáme trocha teplej vody s cukrom a rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Keď kvások vykysne, vylejeme ho do múky, pomaly pridáme vodu, soľ, rascu a v robote alebo ručne všetko poriadne premiesime.

    Môj domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotové cesto necháme kysnúť 60 minút na teplom mieste prikryté utierkou a v priebehu kysnutia ho každých 20 minút premiesime.

    Môj domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí dáme cesto na dosku a rukou ho vymodelujeme do požadovaného tvaru.

    Môj domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chlebík preložíme do formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie) a necháme podkysnúť. Žiletkou ho môžeme narezať. Formu prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C 45 minút zakryté a 15 minút odokryté. 

    Môj domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ihneď po upečení chlebík potrieme studenou vodou a dáme na mriežku vychladnúť.

    Môj domáci chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Máme hotovo - dobrú chuť. Dajte vedieť do komentára, či vyskúšate.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia