Spaghetti s chobotnicou

radox1 - fotkaradox1, 20. januára 2014
Spaghetti s chobotnicou
Foto: radox1

Chobotnica sama o sebe je chutovo nevýrazná,zato konzistencia mäsa je veľmi príjemná a správnou prípravou a ochutenim dosiahneme vynikajúcu delikatesu.

2
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 hlavička
2-3 ks
3 PL
300 g




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu-2L soľou a necháme zovrieť.Chápadlá uchopíme do klieští,ponoríme na 3 sekundy do vriacej vody a vyberieme,takto opakujeme ešte 3 krát.varíme 35-45 min.,a necháme vo vode ešte chvílu odstáť,potom ju nakrájame na koliečka.varil som už aj s korkom,mne sa neosvedčil,akurát som cítil pachuť korku.

    Spaghetti s chobotnicou - obrázok 1
  2. 2

    V širokej panvici ohrejeme ol.olej,vložíme na plátky nakrájaný cesnak,paradajky a papricky,pridáme soľ,korenie.Popražíme,pridáme nakrájanú chobotnicu,pesto, petržlenovu vńať,šťavu a kôru.

  3. 3

    Vo vriacej osolenej vode3L varíme spaghetti tesne pod bod al dente a rovno z hrnca vložíme do panvice,dobre premiešame a spojíme s masou.pesto nám omáčku pekne zahustili,ak je veľmi hustá, tak zriedime vodou zo spagiet-správna konzistencia má byť taká aby sa omáčka naviazala na spaghetti.

  4. 4

    Na záver posypeme hoblinkami parmezánu a okamžite podávame.

Diskusia k receptu

brambora
vyzera to lakavo. skoda, ze chobotnicku len tak barskde nezozeniem...
amelie
@brambora , skús mrazené chobotničky v carrefouri, kauflande, tescu, bille, hypernove
brambora
no tesco a billu mame ale tam som veru chobotnicky nevidela...
amelie
pred pár dňami mali v tescu v akcii mrazené hrebenatky aj chobotničky, možno sa tento tovar u vás veľmi nekupuje, ale ak budeš mať cestu do BA, skús presnoriť mraziace boxy:-) v metre, carrefouri a v kauflande pri starom zimnom štadióne mávajú aj čerstvé (chladené) morské ryby a plody mora.
radox1
ja som kupil iba chapadla z velkej chobotnice v metre,ale pokial viem tak bezne dostat kupit mrazene tie malicke v supermarketoch,i ked to uz neni ono.
eviana
@radox1 , toto vyzerá priam hriešne fajne :) Keď sa mi podarí "uloviť" nejakú tú chobotnicu, rada vyskúšam, vďaka za krásnu inšpiráciu :) 5* KK
afataga
perfektne, ja som este nenabrala odvahu kupit chapadla t zych velkych, radsej kupujem v Metre chladene take cca 300 - 400g/kus, zatial som robila iba jedno jedlo, ale zato vela krat, lebo nam velmi chuti, ja ich varim tak, ze dam do hrnca asi 2 cm vody a ked sa vari, supnem ich tam, zakryjem a varim pomaly cca 50 min, varia sa de facto na pare, vzdy su makke, pokrajam az potom, ak chces, pozri co s nimi robim:  varecha.pravda.sk/recepty/chobotnica-ala-antonio/14453-re...
radox1
afataga,tak to su asi tie iste,tiez chladene dlhe asi 30-40 cm,kus vazil asi 250-300g.velkymi som ich nazval v porovnani s tymi mini chobotnickami.



afataga
nie, to nie su tie, co ja kupujem, ja kupujem cele chobotnice, nie ti mini, ale take normalne, videla som aj taketo chapadla, tie su urcite z ovela vacsej potvory, vraj ich treba varit dve hodiny a to ma odradza
radost
@afataga
jejdanenky..vy jete toto..čo ponúka to foto..??
ale mne nie..hned začalo by štíhlenie..!!..:-)))
radox1
aha,tak uz sa rozumieme,tiez som ich varil prvy raz skoro 2 hodiny,a boli az moc mäkke,potom som popatral a odvtedy ako ich robim tak ako popisujem v recepte,podla hrubky do max 1 hodiny.
methi
Chcela som to vidiet co opisujes, ze macat. A nasla som celkom fajn video aj recept.


camembert
vyzerá do dobre no ja by som tam určite nedával parmezán (ani žiaden iný syr)
radox1
so syrom suhlasim,hoblinky parmezanu sluzia skor ako korenie,rozhodne chut nenarusa.
elixir
Radost :))) to sme dve :) Ja som už chobotnicu jedla v cestovinách, skončilo to tak, že som ju mala vytriedenú zo zvyšku jedla, v úhľadnom kopčeku na okraji taniera :) najviac mi na nej vadili asi tie prísavky... ono je to otázka chuti, viem si predstaviť, že niektorým to sadne, tak ako napríklad aj slimáky a pod...
tinca
@radox1 excelentné foto, krásny rcp, ja môžem všetky morské potvorky 5* @elixir , myslím že radox1 je pán..:)
afataga
vcera som kupila, cakaju v mraznicke na tvoje recepty
radox1
tak ti prajem,aby sa ti vsetko vydarilo a daj vediet vysledok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia