Foto: radox1
Chobotnica sama o sebe je chutovo nevýrazná,zato konzistencia mäsa je veľmi príjemná a správnou prípravou a ochutenim dosiahneme vynikajúcu delikatesu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť vodu-2L soľou a necháme zovrieť.Chápadlá uchopíme do klieští,ponoríme na 3 sekundy do vriacej vody a vyberieme,takto opakujeme ešte 3 krát.varíme 35-45 min.,a necháme vo vode ešte chvílu odstáť,potom ju nakrájame na koliečka.varil som už aj s korkom,mne sa neosvedčil,akurát som cítil pachuť korku.
-
2
V širokej panvici ohrejeme ol.olej,vložíme na plátky nakrájaný cesnak,paradajky a papricky,pridáme soľ,korenie.Popražíme,pridáme nakrájanú chobotnicu,pesto, petržlenovu vńať,šťavu a kôru.
- 3
Vo vriacej osolenej vode3L varíme spaghetti tesne pod bod al dente a rovno z hrnca vložíme do panvice,dobre premiešame a spojíme s masou.pesto nám omáčku pekne zahustili,ak je veľmi hustá, tak zriedime vodou zo spagiet-správna konzistencia má byť taká aby sa omáčka naviazala na spaghetti.
- 4
Na záver posypeme hoblinkami parmezánu a okamžite podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
jejdanenky..vy jete toto..čo ponúka to foto..??
ale mne nie..hned začalo by štíhlenie..!!..:-)))