Foto: eldina
ak Vám ostane pivo/ viem, nie je to často, ale aj také sa stáva/...:) ...ak nemáte kvasnice ani prášok do pečiva a chcete Zobraziť celý popisak Vám ostane pivo/ viem, nie je to často, ale aj také sa stáva/...:) ...ak nemáte kvasnice ani prášok do pečiva a chcete mať vynikajúce raňajky do 10 minút...:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
mala som asi 2-3 dcl piva, pridala som trochu cukru /vyšumelo/..:)... štipku soli a pridala toľko múky, kým tekutina pila..../asi pol kg ?/..zamiesiť cesto..
-
3
z cesta vytvoriť valec, nakrájať na pár kúskov a tie vyťahať/ netreba vaľkať/ na malé akoby lángoše...
-
4
vysmážať na horúcom oleji
-
5
potierať kyslou smotanou..../prihodila som tam aj zvyšky balkánskeho syra/..:)
-
6
najlepšie je ich na seba vrstviť a až potom podávať, nakoľko to nie sú lángoše, cesto nie je až tak nadýchané,ako pravé kysnuté...takto pekne zmäknú....a ešte malá poznámka: na Balkáne len takéto niečo považujú za raňajky/ z čerstvého cesta /....chlieb s maslom či paštékou-to nie..:)) ..takže slovenské ženičky: budte rady, že ste vydaté za Slovákov...:))
- 7
takže ešte raz: raňajky do 10 minút....:)
- 7
brzo je aj na Blakáne "rýchlo", nie len v Čechách...
tebe už len vtáčie mlieko, snád....:)