Gaštanovo-oriešková torta

hubarka35 - fotkahubarka35, 27. októbra 2010
Gaštanovo-oriešková torta
Foto: hubarka35

Túto tortu som spravila priatelovi k 42.r.,má gaštanovú plnku.No kym som sa k nej dopracovala,musela som do hory ist na gaštany,každý narezat,uvarit ,vyškrabkat po Zobraziť celý popisTúto tortu som spravila priatelovi k 42.r.,má gaštanovú plnku.No kym som sa k nej dopracovala,musela som do hory ist na gaštany,každý narezat,uvarit ,vyškrabkat po jednom do misky-dalej použit už bola malina.no som rada tým gaštanom,mám i v mrazáku a mala som peknu vychádzku do hory...

12
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
120g
80g
2kávové lyž.
6ks
3-4Pol.lyž. studená
180g
1ks
Plnka:
500g uvarené pretlačené
150g
150g




Postup

  1. 1

    Vajcia vymiešame s cukrom,pridame vodu,sol,vanilkovy c.,nakoniec múku zmiešanú s maizenou,práškom do peč. Ak nemáme maizenu pridáme o 80g viac múky.Ak nepoužijeme papier na pečenie,vymastime iba dno formy,aby nevznikol v strede hrb.Prvých 25-30neotvárame rúru.

  2. 2

    Plnka:vymiešame maslo,cukor do peny,pridame gaštany. korpus rozrežeme na tri časti,potrieme kyslejšim lekvárom a naplnime,obmažeme aj boky plnkou.Navrch poleva,ozdobit podla chuti a fantázie.

  3. 3

    Ja som použila orieškové plnené trubičky na obvod,a na ozdobu lieskovce.

Diskusia k receptu

marienka44
Nádherna torta. Tie trubicky neviem, kde predavaju. Su krajane na vysku torty? Ja gast. krem robim z gast. pyre madarskeho, do hory nemusim. Je to uz ochutene cukrom, rumom.
helca103
Marienka44 , tie trubičky sa daju zohnat skoro v každých potravinách a su plnene aj neplnene akurát teraz ich doma nemám žeby som Ti poslala foto.Sú dlhé aj krátke a vyrábaju sa už celé roky.
Tá tortička vypadá vemi dobre a su v nej suroviny ktoré su u nás oblúbené len som myslela že ked sa volá gaštanovo - oriešková že budú oriešky aj v ceste. Lieskovce máme od vlani lebo toho roku nám ich pomohli obrat veveričky.Takže ukladam..... :-)
hubarka35
Vdaka,no nestihala som aj oriesky nabuchat,povyberat-ináč by boli i v ceste.A mala som ich málo,takže len na vrch išli.Tie trubičky som v lidli kúpila,také velke balenie.Ja rada behám po lese,o to mám väčšiu radost z toho čo urobim,upečiem-ked si to sama nazbieram-no čo sa dá,ked nám to priroda ponúka.ešte by sahodila červená stuha okolo trubičiek previazat,no nemala som akurat doma nič také.
jerica
perfektný recept z gaštanu , určite vyskúšam , len do tej hory ísť!!?!!
V lídli som tiež kúpila tieto trubičky veľké balenie.
(KK)
angiek
nadherna torta, pripomenula mi orechovu s pomarancovym kremom, co zvykla moja mama robit, tecu mi slinky :))
klaura
veru, krásna je ... :) aj ja si ju ukladám ...
valeri
pekná tortička a čo najviac obdivujem je to, že si si vlastnoručne nazbierala gaštany vyrobila tú plnku. Torta na prvý pohľad vyzerá tak domácky - chcem tým povedať strašne chutne s tie trubičky sú dobrý nápad, vyzerá to dobre a pri prenášaní sa nebabre na bokoch.
hubarka35
Dakujem Vám žienky velmi pekne,Tortička neušlo by sa ti,tak ako mne pomali,zjedla som len kúsok na dve trubičky,všetko doma spahltili kým som došla z práce...nevadi,upečem inu...,Valeri aj mna to teši,že tie gaštany som si ja sama nazbierala.ešte mám k vianociam asi kilo vyškrabkané v mraziaku....
evanaaa
Doma robená gaštanová plnka je iste lepšia, než tá kupovaná, tam mi vadí tá rumová príchuť, každému to nechutí.
modrykamen
A to kde možno ísť zbierať do lesa gaštany? Nemajú majiteľa? Lebo u nás je každý strom niečí. Domáca torta a kupované tortičky? My dávame orechy do cesta, tak polovicu miesto múky. Na jeseň napíšem spôsoby čistenia gaštanov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia