Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Pomarančové medovníčky
Práve sa dojedla prvá várka tohtoročných medovníkov, ktorá mala veľmi pozitívne ohlasy na výbornú chuť aj...
Rigó Jancsi tortičky
Rigó Jancsi rezy a muffiny tu už mám, teraz som pripravila tortičky....
Vysmážaný dubák
Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej....
Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...
Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance
Ak ani vy neviete, čo so zvyšnou zemiakovou kašou, vyskúšajte tieto šúľance! Rýchla príprava a...
Morčacie so slivkami
Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty...
Osúchy od susedy
Recept mam od mojej susedy , dcera ich ma velmi rada. Su vyborne, vydrzia v...
Čučoriedkové muffiny
Recept na tieto muffiny som nasla na internete. Zaujal ma odlisny sposob pripravy.
Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou....
Kuřecí maso v tandoori masala
Tandoori masala je smes koření, používaná k marinovaní masa a v pokrmech indických. Chutná podle...
Çökelekli - turecká špecialita
"Çökelekli" čiže "tvarohové"... je jedno z tureckých hlavných jedál, ktoré máme velmi radi. Je to niečo podobné...
Rybie filé v lístkovej perinke
Ryby máme veľmi radi a preto dosť často pripravujem na obed. Tento recept je kombinácia všetkého...
Švábska trasenica
Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept...
Pečené kuracie stehno na masle a pomarančoch
Kuracie mäso a ovocie idú k sebe, vybrala som pomaranče pre svoje pohodlné nedeľné varenie.
Bačov rezeň
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame bryndzu s opečenou slaninou( na kocky) a...
Obložené rezne
Rezne naklepeme , osolíme a z jednej strany okoreníme . Potrieme korenenú stranu horčicou . Rezeň obalíme...
Pohorelské gombovce
Zemiakové gule s čučoriedkami alebo slivkami voňajú tradíciami. Chutia malým aj veľkým. Tento recept je...
Čokoládové oblátkové rezy
Tieto oblátkové rezy sú obľúbené tu v Chorvátsku. Nesmú chýbať na slávnostiach. Rýchlo sú hotové...
Rebarborová pochúťka
Keďže začína obdobie vlastnej čerstvej zeleniny a ovocia, pridávam zákusok z rebarbory. Je chutný, šťavnatý. Recept robila...
Zapekaná zemiaková kaša
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich scedíme, pridáme maslo a miešame...
Kurča na smotane s jalapeño
Pred sťahovaním je potrebné zbaviť sa všetkých „načatých“ surovín, či poloprázdnych konzervovaných polotovarov....
Cannelloni s hubovou náplňou
Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa...
Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...
Šalátovica
U nás sa jej hovorí aj "vechťovica", mám ju rada vlažnú alebo aj studenú. Pre...
Bryndzová nátierka
Našimi obľúbenými nátierkami, ktoré doma s menšími obmenami pripravujeme, sú bryndzová, rybacia a vajíčková....
Domáci chlieb
Keď ešte neboli domáce pekárničky a lekár mi zistil vysoký cholesterol a doporučil len celozrnný chlieb (...