Rybí guláš

gemzicky - bez fotkygemzicky, 3. novembra 2010

Tento recept mám od známej, ktorá ho predo mnou varila aby som sa to naučil a od vtedy ho varíme a vždy chutí

4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg, (viac druhov)
0,5 kg
100 g
5 ks
2 ks
0,5 kg
0,2 l




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme,nadrobno pokrájame a na bravčovej masti opražíme do sklovita. Z rýb odrežeme filety a pokrájame na kocky 20x20 mm.

  2. 2

    Hlavy a kosti z rýb dáme variť do vody na rybí vývar. Uvarené ryby vyberieme z hrnca, mäso oberieme a odložíme nabok. Kocky mäsa z rýb opražíme na oleji do ružova ,vyberieme ho a odložíme nabok. Do hrnca vložíme opraženú cibuľku,nakrájané zemiaky,soľ,korenie,ml. papriku,zázvor,rascu,čili,na kocky nakrájanú zeleninu(kaleráb,mrkvu,petržlen),majoránku , zalejeme vývarom a varíme. V polčase varenia pridáme nakrájanú papriku a paradajky a varíme do mäkka.

  3. 3

    Nakoniec vložíme do hrnca k zemiakom všetko mäso ,pridáme smotanu a opatrne premiešame a papkáme a papkáme.

  4. 4

    Dobrú chuť praje Minko

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj by som to urobila. ale to oberanie od kostí, to ma odrádza. Asi by som použila filé alebo filety bez kostí.
minoge
Pre evanaaa:ako som písal,ryby možno použiť ľubovolné t.j aj filé a varenie je veľmi jednoduché a rýchle a podstatné je,že guláš je iný,než na aký sme zvyknutí .
marienka44
Odstavec 2: uvarene ryby z hrnca...to sa myslí tie hlavy? Potom zase prazime filety. To su tie na kocky nakrajane filety? Aku ma konzistenciu gulas? Je to polievkove alebo huste?
minoge
uvarené ryby to sú tie hlavy a kostra a pražíme na kocky pokrájané filety.Všetky ingrediencie zalejeme rybím vývarom len toľko, aby boli ním zakryté.Ostatné koreniny, tak ako sme zvyknutý do guľášu, len dva krát toľko.Má to byť ostré a pálivé. Prajem pekný deň.