Makrónky s medovým krémom
Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mandle zmiešame s práškovým cukrom, vyšľaháme vaječné bielky do peny, cukor pridáme do vody, vodu zohrejeme a pomiešame s penou a pridáme mandle.
- 2
Masu dáme do vrecúška a na trochu vymastený plech spravíme kôpky. Desať minút pečieme na 170 stupňov Celzia.
- 3
Keď sú makrónky vychladnuté, natrieme ich medovým mascarponovým krémom a lepíme po dvoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Makróny, ako to tu už bolo správne naznačené, si vyžadujú dokonalé dodržiavanie technologického postupu. Úspech spočíva v chirurgickej presnosti váženia vajíčok ako aj všetkých surovín, v spôsobe mletia mandlí, v šľahaní bielok - veľký kameň úrazu, teplota miestnosti, ešte väčší, o nastavení teploty pečenia ani nehovorím....Príprava cesta sa skladá zo sto mikrodetailov, čo i jeden keď sa zanedbá, makrón z toho nevzíde, akurát nakŕmite kontajner. Myslím, že kto sa chce naozaj len inšpirovať, internet je zamorený tak profesionálnymi stránkami a blogmi na túto tému, že nemusí chodiť sem na Varechu. Neviem, či toto skutočne niekoho môže inšpirovať. Makróny sú v prvom rade o technológii, o hodinách teórie. Určite nepatria do rúk začiatočníka ani nič pre netrpezlivých. Mám za sebou tisíce makrónov, stovky hodín výučby, dnes už aj absolventov kurzov, a stačí jeden prievan v kuchyni, či blbé mandle, či škaredý pohľad nášho psa a je to v háji.
Piecť makróny, to veľké krásne umenie. Sláčikový koncert pre bielka a madle katapultujúci bunky do stavu beztiaže. Čo z toho, keď neviem hrať na husle a nepoznám noty?
Toto je prvý recept z pera profesionála, čo neváži vajíčka. Doteraz som sa s tým ešte nestretla. Neviem ako u nás, ale v zahraničí sa aj soľ váži.
Pekný večer.
nevravím, že by som zrovna využila tento recept na ich prípravu, ale preboha, pre ľudí, ktorých pečenie baví a majú z neho radosť to nie je žiadne trápenie. nie nadarmo sú po celom svete tak obľúbené, povedať, že piecť makróny = blbosť lebo sú aj iné recepty na drobné pečivo je ako povedať, že načo variť lečo keď si môžem dať papriku a paradajku s chlebom. nenahnevajte sa na mňa, ale absolútne nechápem tento komentár a nerozumiem ako môže niekto koho údajne baví varenie a pečenie (sme predsa na vareche) zároveň urážať každého, kto sa s radosťou "piple" s drobným pečivom. a áno, pečenie je chémia, ak sa človek nechce riadiť presnými podrobnými postupmi, potrebuje veľa rozumu aby dal úspešne sám dokopy recept. pekný večer
Vždy záleží na optice. Co jednomu přijde jako ztráta času a energie, jiný rád podstoupí. Makronky jsou v tom nevinně. Složitý i jednoduchý recept se dá pokazit. Chápu, že nejen makronky někoho neosloví. Přeji ti, abys vždy, milé @Lizatko , uspělo hned na poprvé. Bo s úspěchem roste chuť vyzkoušet i to, co se mi dříve zdálo nemožné. Přeji hezký den!