Strakatý jablčník fotorecept
Foto: helena10
Na nedeľu vylepšený tvarohovým krémom. Ak koláč posypem iba práškovým cukrom, je to pôstny koláč. Cesto je bez vajec, bez masla, bez mlieka.
Suroviny
Jablkové cesto strakaté: | |
6 ks menšie |
|
(nemusí byť) |
|
250 ml vlažná |
|
100 ml |
|
3 kopcovité PL domáci (alebo marhuľový) |
|
100 g |
|
šipka |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL (alebo kakao) |
|
Tvarohový krém: | |
500 g |
|
200 g (Sabi) |
|
2,5 PL |
|
1 bal. (Olé) |
|
Postup
-
1
Očistené jablká nakrájam na stredné kocky, pokvapkám šťavou z citróna a dám do väčšej misky. Zalejem vodou, pridám olej, džem a lopatkou dobre premiešam. Vsypem cukor, štipku soli a opäť miešam. Preosiatu múku s práškom do pečiva pridávam po častiach a miešam.
- 2
Polovicu svetlého jablkového cesta vylejem na plech 24 x 24 cm, ktorý som celý vystlala papierom na pečenie.
- 3
Do druhej polovice cesta nasypem kakao a cviklový prášok (alebo 3 PL kakaa) a vymiešam tmavé cesto. Lyžicou kladiem kôpky tmavého cesta na svetlé cesto na plechu.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou.
- 5
Upečený koláč nechám chladnúť a pripravím si tvarohovo-čokoládový krém. Vyšľahám v nádobe spolu jemný tvaroh, biely jogurt, práškový cukor a čokoládový puding bez varenia.
- 6
Vychladnuté upečené cesto natriem krémom a ozdobím podľa seba. Odložím na chvíľu do chladu. Potom strakatý krémový jablčník nakrájam.
- 7
Kto nechce tento koláč s krémom, môže si upečený posypať len práškovým cukrom.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu