Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Strakatý jablčník fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 12. marca 2023
Strakatý jablčník (fotorecept)
Foto: helena10

Na nedeľu vylepšený tvarohovým krémom. Ak koláč posypem iba práškovým cukrom, je to pôstny koláč. Cesto je bez vajec, bez masla, bez mlieka.

Suroviny

Jablkové cesto strakaté:
6 ks menšie
 (nemusí byť)
250 ml vlažná
100 ml
3 kopcovité PL domáci (alebo marhuľový)
100 g
šipka
200 g
1 bal.
2 PL
1 PL (alebo kakao)
Tvarohový krém:
500 g
200 g (Sabi)
2,5 PL
1 bal. (Olé)




Postup

  1. 1

    Očistené jablká nakrájam na stredné kocky, pokvapkám šťavou z citróna a dám do väčšej misky. Zalejem vodou, pridám olej, džem a lopatkou dobre premiešam. Vsypem cukor, štipku soli a opäť miešam. Preosiatu múku s práškom do pečiva pridávam po častiach a miešam.

  2. 2

    Polovicu svetlého jablkového cesta vylejem na plech 24 x 24 cm, ktorý som celý vystlala papierom na pečenie.

    Strakatý jablčník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do druhej polovice cesta nasypem kakao a cviklový prášok (alebo 3 PL kakaa) a vymiešam tmavé cesto. Lyžicou kladiem kôpky tmavého cesta na svetlé cesto na plechu.

  4. 4

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou.

  5. 5

    Upečený koláč nechám chladnúť a pripravím si tvarohovo-čokoládový krém. Vyšľahám v nádobe spolu jemný tvaroh, biely jogurt, práškový cukor a čokoládový puding bez varenia.

    Strakatý jablčník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté upečené cesto natriem krémom a ozdobím podľa seba. Odložím na chvíľu do chladu. Potom strakatý krémový jablčník nakrájam.

  7. 7

    Kto nechce tento koláč s krémom, môže si upečený posypať len práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

hanis
Líbí se mě recept na krém, určitě vyzkouším a použiju i na jiné dezerty. Díky za inspiraci :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia