Vyprážané bryndzovo–slaninkové pirohy

Mária Lukacková
šéfkuchárka hotela Sorea v Ľubovnianskych Kúpeľoch, 19. októbra 2010
Vyprážané bryndzovo–slaninkové pirohy
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1000 g
2 ks
4 lyžice
 na vyprážanie
Plnka:
125 g
50 g
2 ks, varené
 opražená




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme vajíčka, soľ mleté čierne korenie, majorán, cesnak, múku a zamiešame.

  2. 2

    Na panvici opekáme malé placky, ktoré naplníme plnkou.

  3. 3

    Placku preložíme do tvaru piroha a opečieme z obidvoch strán do ružova.

Diskusia k receptu

oblizprst
Tak takéto veľmi dobré, nezdravé a veľmi chutné! Ďakujem za recept.
Ale, keď si to tak vezmeme podľa hesla: "Všetko s mierou." , tak nám to predsa nemôže uškodiť.
No nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia