Foto: Dr. Oetker
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
Postup
-
1
Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spoločne s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme 250 ml sektu, prípadne šumivého vína (alebo vodky, vína a pod.) a opäť premiešame.
- 2
Jahody nakrájané na menšie kúsky vložíme do misiek (alebo formičiek v tvare srdca) a zalejeme hotovým želé. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
- 3
Náš tip: Pred podávaním špičkou ostrého noža uvoľníme želé od okraja formičky a formičku postavíme asi na 30 sekúnd do horúcej vody. Tým dosiahneme to, že celý obsah sa podarí vyklopiť naraz.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu