Želé jahody so sektom

Dr. Oetker
, 11. februára 2010
Želé jahody so sektom
Foto: Dr. Oetker

Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!

Suroviny

250 ml
250 ml
1 balíček
70 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spoločne s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme 250 ml sektu, prípadne šumivého vína (alebo vodky, vína a pod.) a opäť premiešame.

  2. 2

    Jahody nakrájané na menšie kúsky vložíme do misiek (alebo formičiek v tvare srdca) a zalejeme hotovým želé. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.

  3. 3

    Náš tip: Pred podávaním špičkou ostrého noža uvoľníme želé od okraja formičky a formičku postavíme asi na 30 sekúnd do horúcej vody. Tým dosiahneme to, že celý obsah sa podarí vyklopiť naraz.

Diskusia k receptu

bozulka
To je nádhera!!! Keď som robievala puding alebo želé ešte pre deti vypláchla som formu studenou vodou a naliala ešte horúcu hmotu a nebol nikdy problém s vyklopením.
domci4
neviete aké formičky? by som mala dať
foska
Dnes som to skusila, chut je zaujimava, vinkova.
merylas
domci4, Nejlepší by byly silikonové formičky, můžou se použít třeba i formičky na muffinky. Když chci mít želé trošku pevnější, ubírám trochu tekutiny. Formičky se taky můžou velmi jemně, opravdu jen malinko vytřít olejem, usnadní to vyklápění.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia