Sedliacky hrniec II

ipo - fotkaipo, 19. februára 2013
Sedliacky hrniec II
Foto: ipo

Tento recept je veľmi jednoduchý a práve v jeho jednoduchosti sa skrýva jeho chutnosť. Je to jeden z mojich tradičných rodinných receptov, ktoré som už ani neviem či niekde odkukal, alebo vymyslel sám :)

8-10
porcií
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg alebo údené mäso údená krkovička
1,0-1,5 kg
1,5 kg
na dochutenie
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údené mäso (domácu šunku) pokrájame na väčšie kusy 150-250 g, ak máme domácu šunku môžeme ju použiť aj s kožou. Očistíme zemiaky a pokrájame na väčšie kusy (polovičky, prípadne štvrťky). Kyslú kapustu v prípade potreby prepláchneme a dobre vytlačíme. Ak chceme môžeme pridať aj kus domácej klobásy, ale obvykle ju nepužívam.

  2. 2

    K vareniu použijeme tlakový hrniec (kuchtu) Kladieme na seba vrstvy: zemiaky (posypeme trochou rasce) / údené mäso / kyslá kapusta / zemiaky. Podľa veľkosti kuchty môžu byť aj dve vrstvy.

  3. 3

    Hrniec uzatvoríme a dusíme 20-30 min. Po odstavení ho vytlakujeme a naberáme tak, aby sme na tanier dali vždy kus mäsa, kapusty aj zemiakov. Najlepšie je vybrať všetko do jednej misy a a dať na stôl. Vôňa takejto misy pritiahne k stolu určite celú rodinu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Z tej fotky by bola super pohľadnica " Krásy Slovenska"
Ani nezaspím a keď, tak sa mi bude o nej snívať.
Nádherné zátišie !!! A samozrejme aj recept - aby som nezabudol .
1x pivonka