Foto: ipo
Tento recept je veľmi jednoduchý a práve v jeho jednoduchosti sa skrýva jeho chutnosť. Je to jeden z mojich tradičných rodinných receptov, ktoré som Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý a práve v jeho jednoduchosti sa skrýva jeho chutnosť. Je to jeden z mojich tradičných rodinných receptov, ktoré som už ani neviem či niekde odkukal, alebo vymyslel sám :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené mäso (domácu šunku) pokrájame na väčšie kusy 150-250 g, ak máme domácu šunku môžeme ju použiť aj s kožou. Očistíme zemiaky a pokrájame na väčšie kusy (polovičky, prípadne štvrťky). Kyslú kapustu v prípade potreby prepláchneme a dobre vytlačíme. Ak chceme môžeme pridať aj kus domácej klobásy, ale obvykle ju nepužívam.
- 2
K vareniu použijeme tlakový hrniec (kuchtu) Kladieme na seba vrstvy: zemiaky (posypeme trochou rasce) / údené mäso / kyslá kapusta / zemiaky. Podľa veľkosti kuchty môžu byť aj dve vrstvy.
- 3
Hrniec uzatvoríme a dusíme 20-30 min. Po odstavení ho vytlakujeme a naberáme tak, aby sme na tanier dali vždy kus mäsa, kapusty aj zemiakov. Najlepšie je vybrať všetko do jednej misy a a dať na stôl. Vôňa takejto misy pritiahne k stolu určite celú rodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja takto robím s peknou prerastenou krkovičkou (neúdenou), prekladám mäso, kyslú kapustu a zemiaky... najbližšie vyskúšam aj s údeným, ale s kúpenským :-(
Ani nezaspím a keď, tak sa mi bude o nej snívať.
Nádherné zátišie !!! A samozrejme aj recept - aby som nezabudol .
Akurát som to trochu podliala, lebo som sa bála, či to neprihorí, ale nebolo treba. A kapustu som nepremyla, škoda sa mi zdalo :-) keď kyslá, nech kyslá :-) ukladám do KK