Foto: ancicka
Hliva nám pekne rastie,tak si na nej pochutnávame.Príprava a varenie je veľmi rýchle.
2-4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g čerstvá |
|
1 ks väčšia |
|
2 ks menšie |
|
3 ks menšia |
|
200 ml |
|
podľa chutí ,korenie,vegeta |
|
od oka |
|
Postup
-
1
Hliva nám pekne rastie.
-
2
Pripravím si suroviny,
-
3
na oleji si speníme cibuľku a pridáme umytu a očistenú a nakrajanu hlivu.Podlejeme vodou .
-
4
si nastruháný zemiak pridáme k hlive a dusíme 10 min.Zemiak sa rozvarí a zahustí.
-
5
Osolíme,okoreníme ,pridáme mrkvu,ked treba podlejeme vodou a ešte aspoň 2-3 min.podusíme.
-
6
Pridáme snotanu a necháme prejsť varom.Podávame s knedľou.Ja som mala čistý a manžel s hovädzinkou.
Diskusia k receptu