Diabolské rebierka

mracik9 - fotkamracik9, 8. júna 2012
Diabolské rebierka
Foto: mracik9

Chcela som to pripraviť na grilovačku,ale kto vydrží kým sa vyčasí,ale nech prší,ja to urobím v trúbe,dáždik potrebujeme.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
2 ks
1 hlavička
150 ml
 pár kvapiek
2 PL
1 PL
3 PL
2-3 čl
50 g




Postup

  1. 1

    Do rozpusteného masla pridáme kečup,sojovu omáčku,tabasko,šťavu z citrónov,horčicu,med, soľ a na drobnúčko nakrájanú cibuľu a cesnak.Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 25minút odstať.Rebierka umyjeme a zlejeme omáčkou,ktoré necháme marinovať najlepšie cez noc.Pečieme v trúbe asi 45 minút.Počas pečenia podlievame zvyšnou omáčkou a otáčame, aby sa upieklo z oboch strán.

    Diabolské rebierka - obrázok 1
  2. 2

    Podávame z domácim chlebíkom a rôznou zeleninkou.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jokin
vypadá to dobre a asi aj dobre chutí vyskúšam
nonna
@mracik9 - vybrala si dobré ochucovadlá, najmä ten med je šťastným nápadom, zvláční mäsovú štruktúru a ak ide o hydinu s kožkou, spraví ju božsky chrumkavou. Ostatné, sójovka, kečup dodajú šťavnatosť. Raz sa niekde "scukneme" a budeme vymýšľať spolu. Som presvedčená, že to bude bombastické, neprekonateľné.
mracik9
nonna,tak na to stretnutie sa už teraz teším,také vymyselnice,určite majú šancu na niečo neprekonateľné a bombastické,idem rozmýšľať čo nové vymyslím, aj ma niečo práve napadlo,ale neprezradím,pa
nonna
Ej, ej Ty si ale tajnostkárka......to som fakt zvedavá a netrpezlivá. Urob rýchlo a hoď sem! Pa,pa
tinca
mňam aj mne sa zbiehajú slinky, krásne vypečené juj až sem ich cítiť:)
menet
Recept som vyskúšala, marináda je super. Ja som nepridala tabasco, lebo som ho nemala a mäso som piekla na 150°C asi 2 hodiny. Bola to mňamka.
mracik9
menet,som veľmi rada že chutili,je to fakt mňamka,ja ich robievam často,nič sa tomu nevyrovná :)