Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...
Veľkonočný šalát Olivier
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne...
Torta od babičky
Piecť ma učila babička a od nej mám aj recept na najlepšiu tortu, akú som kedy...
Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou
Po tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka...
Pečené zemiaky - fotorecept
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k...
Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Slivkové guľky
Recept mám z kuchárskej knihy, ktorú som dostala od mojej maminky, keď som sa vydala....
Hroznová bublanina
Tento recept je veľmi jednoduchý, keďže sme mali veľa malého hrozna, tak som ho použila...
Hopel popel - fotorecept
Tento recept mám od môjho otca, ktorý bol kuchárom. Chutí celej mojej rodine. Je...
Veľmi jednoduché špagety
Su sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, ...
Špaldové tyčinky
Špaldové tyčinky dobře nahradí všelijaké mastné a kilem soli sypané dobroty. Jsou bohaté na vlákninu, ...
Rýchly kapustový šalát s kápiou
Máme radi rôzne kapustové šaláty, tento som pripravila ako obvykle, len so ho pre zmenu...
Kurací popcorn
Je to veľmi jednoduchý a rýchlý recept. (tento recept nájdete aj tu: www recipelend. com, , www....
Zvyšná knedľa
Zostala Vám knedľa a rozmýšľate čo s ňou, tak tu je možnosť ako zásobu z chladničky...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Chutná večera z kuracinky /fotorecept/
Včera sme mali na obed kuracinku. Zostali mi 2 kuracie stehienka a tak som sa rozhodla urobiť...
Sviatočná šošovica k údenému mäsu
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Vianočna výzva má meno Panettone
Tak toto bolo pre mňa jedno z najväčších dobrodružstiev v pečení ktoré som zažila . Už niekoľko...
Pangasius s paprikovou krustou
Veľmi rýchly obed a dobrý, pretože s malými obmenami chutí aj môjmu 2, 5 ročnému synovi....
Ryža alebo tarhoňa z tlakového hrnca
Je veľa spôsobov na prípravu ryže a toto je jeden z nich. Navyše veľmi rýchly a...
Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom
Losos je iná ryba, taká sviatočná. Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený, ale aj ten...
Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...
Kuracia pečienka na cibuli so zemiakovou kašou
Hľadala som na internete recept na kuraciu pečienku. Zapáčil sa mi recept od Jara Žídka
Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...