Orechové kolieska

scotland - fotkascotland, 20. novembra 2011
Orechové kolieska
Foto: scotland

super,cajove pečivko.moze sa upiect aj 2 tyždne dopredu.dlho vydrží.

30 minút
príprava
5-8 minút
na 200 °C

Suroviny

1
20dkg
2ks
1ks
250g
250-270g
na posypanie




Postup

  1. 1

    heru,vanilku,ml.cukor,vyšlahame,potom pridame vajička a dalej šlahat.do dobre vyšlahaného pridáme orechy a múky tolko ,aby sa dali robit guľky.Ja ,si najprv navažim 250g a potom si od oka prisipujem,toko aby sa mi dali dobre tvarovať gulky.

    Orechové kolieska - obrázok 1
  2. 2

    Guľky si ukladáme na plech,ktory sme si vyložili mastnym papierom.do guľky spravíme jamku,ja ju robím prstom.potrieme vajickom.

    Orechové kolieska - obrázok 2
  3. 3

    do jamky dame džem podľa seba,aky nam najviac chutí,ja davam ríbezlovy, a nakoniec posypeme mletymi orechami s cukrom. a pečieme.

    Orechové kolieska - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdenka1009
Orechové mám rada, vyskúšam. Tento rok bola celkom dobrá úroda orechov.
anykama
Chutnučké !! Já mám také pečivka maličké veľmi rada.Len škoda že si to neemôžem založiť do kuchárskej knihy.Já ju neviem založiť do internetu.Tak všetko len opisujem.
babina28
ANYKAMA ty si ako ja vôbec som nevedela založiť kuch.knihu.Založila ju dcera a už mi ide a veľmi sa teším.Niekoho oslov a potom ti to pôjde a to čajové pečivko výborné už ukladám do kk
scotland
dakujem pekne a vyskusam aj vase,dietnejsie mi nezaskodia....
scotland
dakujem pekne a vyskusam aj vase,dietnejsie mi nezaskodia....
scotland
ANYKAMA.JA zas maturujem nad tym ako otacat fotky.radia mi ze mam kliknut pravym tlacitkom na fotku a ale tam nemam moznosti na otacanie fotiek tak idem maturovat dalej......
aroooo
@akynama , nie som odborník, ale skús si ťuknúť v pravo hore pod srdiečkom na kuchársku knihu, tam zas v pravo hore máš napísaný postup ako založiť kuch. knihu /sprav si najprv kolonky, napr. ja som tento rcp dala do kolonky keksy, môžu byť aj napr. polievky, brav.mäso, hydina, zákusky plnené,.... podľa vlastnej potreby a keď ich máš,- neskôr sa môžu ešte podľa potreby doplniť, v tomto recepte klikni tiež v pravo hore uložiť, v kolonkách, ktoré sa ti vyrolujú klikni na tú kam uložiť a hotovo. Dúfam, že som neodborne aspoň trochu poradila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia