Maková štrúdla

sissi29 - fotkasissi29, 16. marca 2011
Maková štrúdla
Foto: sissi29
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
200 ml
1 ks
1/2 KL
Plnka:
 za hlboký tanier ;-)
3-4 ks (záleží od veľkosti)
100-150 g (ja dávam od oka keďže veľmi záleží od toho či sú jablká sladké alebo kyslé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, z piva a z palmarínu si pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti.

  2. 2

    Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka. Mak pomelieme. Cesto rozvaľkáme a posypeme mletým makom, postrúhanými jablkami a cukrom. Zavinieme a preložíme na maslom vymastený plech. Potrieme vajíčkom.

  3. 3

    Naplníme si ďalšie dve štrúdly podľa želania a dáme do trúby piecť. Upečený ešte teplý koláčik potrieme maslom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zbožňujem štrúdle, ako na sladko (mak+višne), tak na slano (hubová plnka).