20-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 450 g |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 KL |
|
| Plnka: | |
| za hlboký tanier ;-) |
|
| 3-4 ks (záleží od veľkosti) |
|
| 100-150 g (ja dávam od oka keďže veľmi záleží od toho či sú jablká sladké alebo kyslé |
|
Postup
-
1
Z múky, z piva a z palmarínu si pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti.
- 2
Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka. Mak pomelieme. Cesto rozvaľkáme a posypeme mletým makom, postrúhanými jablkami a cukrom. Zavinieme a preložíme na maslom vymastený plech. Potrieme vajíčkom.
- 3
Naplníme si ďalšie dve štrúdly podľa želania a dáme do trúby piecť. Upečený ešte teplý koláčik potrieme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu