Vyprážané vajcia
Vyprážané vajcia

Smažené vajcia fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 15. apríla 2024
Smažené vajcia (fotorecept)
Foto: tejaja

Jednoduché, lacné, rýchle a chutné. Pýtate sa čo? Predsa smažené vajcia tak, ako ste ich ešte nejedli. Recept mám okolo 40 rokov z Zobraziť celý popisJednoduché, lacné, rýchle a chutné. Pýtate sa čo? Predsa smažené vajcia tak, ako ste ich ešte nejedli. Recept mám okolo 40 rokov z jedného časopisu a odvtedy sa v našej kuchyni stále udržal.

5
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

5 ks uvarené natvrdo
1 ks
1 PL
1 PL
Trojobal:
1 ks
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Rožok namočíme do vody.

  2. 2

    Vajcia natvrdo uvarené a vychladené olúpeme.

    Smažené vajcia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pozdĺžne rozrežeme na polovice. Žĺtky vyberieme a dáme do misky.

    Smažené vajcia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vidličkou popučíme. Pridáme dobre vyžmýkaný rožok, nasekanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a 1 lyžicu oleja.

    Smažené vajcia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre spracujeme (najlepšie rukou).

    Smažené vajcia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bielky naplníme žĺtkovou zmesou tak, že ich doplníme na celé vajcia.

    Smažené vajcia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto naplnené vajcia obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke.

    Smažené vajcia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyprážame na oleji zo všetkých strán.

    Smažené vajcia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame so zemiakmi a tatarskou omáčkou.

Diskusia k receptu

evelynba
Zaujímavé, ale kde sa stratil rožok? Na fotke 4 ho vidno, ale v texte nie je.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Fiha... Vyzera to dobre. Ale...
... myslite, ze by to islo aj v "klasickom" cesticku (nerad sa babrem s "trojobalom")? Teda presnejsie - ta zltkova zmes bude drzat vnutri, nevytecie?
Dakujem.
dogagador
Nie je skoda to obalovat?
Cibula, korenie, zltok, sol, maslo vymiesat a naplnit bielka, posypat pazitkou, alebo nasekanymi cibikmi mladej cibulky a je paradne pohostenie na stole.
tejaja
@plk (18.4.2024 09:27)

Ak to cestíčko bude husté, tak by to malo ísť, ale nemám to odskúšané. Inak ďakujem za nápad, najbližšie vyskúšam v cestíčku.:)
tejaja
@dogagador (22.4.2024 08:23) To, čo popisujete vy, je pohostenie. To, čo popisuje recept, je obed alebo večera. To je akoby ste napísali, že načo vyprážať rezeň, keď sa dá rýchlo opiecť mäso a dať na hrianku a pohostenie je hotové. Sorry...

1x sobon
sobon
Paradne, to som este nevidela! 👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia