Pórová polievka

cesminaz - fotkacesminaz, 15. marca 2013
Pórová polievka
Foto: cesminaz

Táto polievka je veľmi chutná a zdravá. Jej kombinácia je celkom obyčajná. Nieje v nej nič výnimočné. No možno práve "TO" ju robí takou Zobraziť celý popisTáto polievka je veľmi chutná a zdravá. Jej kombinácia je celkom obyčajná. Nieje v nej nič výnimočné. No možno práve "TO" ju robí takou chutnou aká je... ;-D

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
3-4 ks
2 ks
1 PL
2-3 PL
 podľa chuti
2-3 l
0,5 dl
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Použijeme bud jeden menší pór,alebo polovicu z väčšieho,ktorý si nakrájame na krúžky hrubé 1/2cm.V hrnci rozohrejeme olej,hodime tam pór minutku popražíme a dáme k nemu červenú papriku.Zasa chvílku popražíme a zalejeme vodou.Potom už len pridáme na menšie kocky nakrájané zemiaky,na krúžky nakrájanú mrkvu,pretlak a soľ.Halušky pridáme neskôr,asi v polovici varenia lebo tie sú rýchlo hotové.Ako odmerku som použila 1decový pohár,takže 1/2 dl tarhoňa a 1/2 dl slovenská ryža.Prečo oboje ked majú tak či tak rovnakú chuť??-no pre "krásu polievky".... Prajem dobrú chuť :-)

    Pórová polievka  - obrázok 1

Diskusia k receptu

bugout
Tento recept je živý dôkaz toho čo som písal ku kebabu. Zajtra idem skúšať.
cesminaz
@bugout (11.11.2021 19:48)

Dobrá voľba milý @bugout :-) je to jedna z našich najobľúbenejších polievok👍 Jeden malý tip- kontroluj vždy len mrkvu, nech je do mäkulinka uvarená, lebo len vtedy je vyvarená celá chuť a až vtedy sa dostatočne prepoja chute všetkej zeleniny v polievke s pretlakom👍 Tu máš túto polievku aj s fotopostupom  cesminazuenal.blogspot.com/2020/02/porova-polievka.html?m=1...
Potom sa ozvi ako chutila :-)


1x bugout
bugout
@cesminaz (11.11.2021 21:51)
Vďaka pozeral som to aj tam, sledujem ťa všade. Inak tu máš v recepte spomínané halušky 😂
bugout
@cesminaz áno polievka je výborná. Akurát bez tarhone, keďže tú doma zväčša nemám, ale orza mám vždy dosť.... Trochu som však upravil postup. Dal som opekať mrkvu, potom por, potom pretlak a mletá paprika. Až potom som zalial a pridal zemiaky... Pridal som si na vrch trochu isotu a aj citrón. Tieto polievky s nádychom Turecka si podľa mňa citrón vyslovene žiadajú. A isot sa skrátka hodí všade 😂


cesminaz
@bugout (12.11.2021 08:47)
😅😅 to svedčí len o tom v akom stave bola moja slovenčina na začiatku, ked som prišla na Varechu😊😁 Tu som si ju znova zdokonalila👍
1x bugout
cesminaz
@bugout (12.11.2021 11:18)

No super, teším sa že ti chutí👍 Citrón si do nej nakvapká aj môj manžel, ja občas. Isot si daj ak chceš, tú si dáva môj syn aj na volské oko👍 Vdaka pekne za odozvu aj s fotkou.
1x bugout
mijaita
@cesminaz - ove :-) polevky (nejen) mam tuze rada, i tahle je ve fronte!! @bugout me do te fronty ted "vlezl" :-) tak uz brzy take uvarim. Mne nevadi ani kremy ale polevky ridsi. Jsem rada ze se zas mam na co tesit !
bugout
@cesminaz (12.11.2021 11:29) ja som to skôr bral ako chybu v recepte a nie v slovenčine 😂😂 ja totiž do porkovej polievky ako robím ja zaváram halušky.


cesminaz
@bugout (12.11.2021 11:42)

Jaaaj, aha...ty si to bral akože ja som si pri varení spietla tarhoňu s haluškami???!!! 😂😂
bugout
@cesminaz (12.11.2021 11:58) skôr som myslel, že máš alternatívy. Že keď máš chuť namiesto cestoviny urobíš halušky. Keď sa ti nechce robiť halušky dáš za hrsť cestoviny. Ja keby som nemal veľký por a dosť mrkvy, že po zaliatí som videl, že bude dosť hustá a veľa tak robím halušky.
tomeska
Prosím jednu odpoved', čo je slovenská ryža. Tarhoňu mám , ale to druhé mi akosi uniká....
A ,, hlúpy kto nevie, a hlúpejší, kto sa neopýta... ďakujem,
bugout
@tomeska (12.11.2021 21:51) ako píše haji. Je to aj pod naučím cestovinová ryža, alebo orzo
bugout
Malo byť "názvom" nie "naučím" ale ostatné je správne 😂😂
kucharka
Cestovinová ryža u nás, orzo v Grécku a stredomorí. Určite by si to našla aj v arabských obchodoch, neviem síce pod akým menom. Blízko nás je pár marokánskych obchodov, tam to majú skoro vždy a chodia tam všetci arabi z okolia na nákupy.


cesminaz
@bugout (12.11.2021 12:13)

Chápem ako si to myslel, to je už vec zvyku. V tureckej kuchyni halušky zvykom nie sú :-) Tam sa do polievok obmieňa väčšinou takéto orzo, bulgur, krúpy, občas ryža a podobne.
cesminaz
@mijaita (17.11.2021 09:48)

No super milá @mijaita :-) som rada, že polievka chutí! Vdaka za odozvu aj s fotkou a pekný večer prajem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia