Foto: afataga
Inšpirácia Emanuel Ridi: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Bucatini-all-amatriciana. Pozerala som na nete viac rcp., niektorý bol s cibuľou a cesnakom, iný s mrkvou a zelerom, ďalší s bazalkou, skrátka Zobraziť celý popisInšpirácia Emanuel Ridi: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Bucatini-all-amatriciana. Pozerala som na nete viac rcp., niektorý bol s cibuľou a cesnakom, iný s mrkvou a zelerom, ďalší s bazalkou, skrátka každý iný. Tak ktorý je pravý, netuším, ja som si vybrala tento a neľutujem.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g (alebo iné) |
|
1 PL |
|
150 g (alebo slanina) |
|
100 ml |
|
8 ks |
|
čerstvé |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
100 g strúhané |
|
podľa chuti |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Zočila som v obchode mne neznámy druh cestovín, musela som ich kúpiť :-)
-
2
Pokrájala som pancettu na pásiky a paradajky na mesiačiky, tiež chilli na malé kúsky. Cestoviny som dala variť do osolenej vody. Do menšieho woku som dala 1 PL oleja a opiekla na ňom pancettu do chrumkava.
-
3
Priliala som víno a trochu ho nechala odpariť.
-
4
Pridala som paradajky, korenie a chilli a chvíľku povarila. Emanuel dával paradajky z konzervy, ale teraz sa mi to zdá hriech, keď sú výborné paradajky, v zime by som radšej dala konzervu, ako tie bledule, čo mavajú v obchodoch.
-
5
Zdalo sa mi to akési suché, tak som dala trochu paradajkového pyré, ochutnala a trochu osolila, síce mi to bolo divné, že bez bazalky, ale odolala som :-), tak aspoň na ozdobu som dala.
-
6
Uvarené cestoviny som dala do woku ku omáčke, pridala pecorino a miešala zľahka asi 1 min.
-
7
Na tanieri som ešte posypala pecorinom a to je celé. Je to naozaj výborné a rýchlovka. K čevenému jedlu pridávam červené kaktusy :-), nech to máme tón v tóne.
@haji si ma rozosmiala, ze do Oremburgu :-))), ja sa praveze moc o tie kaktusy nestaram, na zimu dam do krabic do pivnice a nevsimam si ich, na jar dam na terasu a obcas polejem, to je vsetko, netreba ich hyckat
@tatranka jasne, ze robia a sranda je, ze kazdy rok kvitnu ine, netusim od coho to zavisi
@frezia snazila som sa :-)
@terinka ucis sa cudzie jazyky? :-)
@torticka aj uvarit treba, nie len ulozit :-)
@klukodvody Ridi je Talian, tak snad vie, ako sa to robi, s tymi cestovinami mame rovnaku uchylku :-), ale ja nemam zakaz, tieto som kupila v Metre
@klukodvody ja som to nevzala ako kritiku, to sme sa nepochopili, ale myslim, ze tento rcp by nemal mat az tak vela variant, kedze vraj pochadza z mesta Amatrice, ale urcite sa casom vytvorili rozne nuansy, ako to uz byva
toz dakujem
@monty469 dakujem, kocurisko nema chybu
@violeta dakujem
@cyrinise dakujem, budem rada ak skusit a tu sa nevyka :-)
www.mariobatali.com/recipes/bucatini-allamatriciana/...
ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-all-Amatriciana.html...
pozrela som to video, dik, chilli dala len do jednej verzie, ja ale nikdy nevyberam semienka z chilli, taka skoda :-)
:-))) juj ale ako krasne si to napisala, dakujem, ved ja som tiez cumela na ten ropovod ako bača do tuzexu :-)