Foto: ela77
Keď recept koloval medzi mojimi teraz už exkolegyňami, tak sme ho tak nazvali, lebo sme ho prvýkrát ochutnali na oslavách narodenín nášho jediného Zobraziť celý popisKeď recept koloval medzi mojimi teraz už exkolegyňami, tak sme ho tak nazvali, lebo sme ho prvýkrát ochutnali na oslavách narodenín nášho jediného mužského kolegu Jozefa. Recept nám dodal, ale názov nevedel. Robím ho rada, lebo môj syn by si dal zákusok, len keby v surovinách nebol cukor ani tuk a tento zákusok sa dá čiastočne prispôsobiť aj takej požiadavke. Robím ho rada keď je nás viac, lebo je z neho plný hlboký plech, ale to iba tesne po dorobení. Je fakt vynikajúci a zmizne veľmi rýchle.
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
210 g |
|
210 g |
|
1 hrsť |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
krém: | |
1 liter |
|
2 ks |
|
2 poliev.lyžice |
|
2 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
krém 2: | |
3 ks |
|
3,5 dcl |
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto urobíme klasickú piškótu:vyšľahať žĺtky, pridať sneh z bielkov a ľahko zamiešať orechy z múkou, práškom do pečiva a kakaom. Dať piecť ako bežnú piškótu, ale do hlbokého plechu vystlaneho papierom na pečenie. Po upečení nechať na plechu a tam naň natrieť prvú plnku a na ňu plnku druhú. Keďže je cesto dosť vysoké robím ho niekedy iba z 5 vajíčok a tomu prispôsobím aj ostatné suroviny do cesta.
- 2
Krém : z litra mlieka, 2 zlatých klasov , 2 lyž. hlad. múky a 2 žĺtkov uvaríme puding a za občasného premiešania ho necháme vychladiť. Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom (cukru môže byť aj o polovicu menej). Do vyšľahaného masla pridávame vychladený puding a stále šľaháme. Hotový krém natrieme na piškótu, ktorú sme jemne potreli džemom a nechalii v plechu, pretože krému je veľa a potom ho treba nechať stuhnúť
- 3
na vrstvu krému natrieme vyšľahané 3 šľahačky v 3,5 dcl chladného mlieka. S plnkami sa dá experimentovať a nič sa nepokazí. Šľahačku v prášku môžete kombinovať sladenú s nesladenou, podľa chuti. Množstvo masla a cukru sa dá tiež prispôsobovať. Je to zákusok ktorý sa určite vydarí. Nedá sa nič pokaziť. Je veľmi jednoduchý. Hotový treba dať stuhnúť do chladu (najlepšie do druhého dňa).Ja som teraz robila piškótu iba z polovice dávky, je to síce na veľký plech len je nižšia, ale to úplne stačí. Na obrázku sú už ale odkrojené kraje na prvé ochutnanie. (budete mať nebíčko v papuľke, ako by povedal Janko Króner s Profesionálov.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ela77 - A co sa toho veku tyka, to ma teda - podobne ako Haninu - zaujima menej ako ten najkomplikovanejsi recept, ktoremu sa neda porozumiet.
A čo sa týka toho veku, tak to mi nevadí, veď čo s tým už narobíme, len som chcela vedieť či systém potom prerátava do budúcna a posúva to číslo, alebo zostaneme na tomto portály stále ako
---nástky. Som bývalá popradčanka, odkiaľ si bližšie? Daj vedieť keď začne hubárska sezóna. Chýbajú mi tie hubárske výlety. Už sme odsťahovaní 2 roky na dolniaky. A čo sa týka receptu. Neobanuješ. Rovno si pre tú návštevu už dnes vytlač recept, lebo ho budú určite po ochutnaní pýtať, ak ho nepoznajú, Škoda, že sa foto pri tvojom profile nedá zväčšiť, mám pocit akoby som ťa poznala.