Tvarohový koláč bez cesta

porzellanka - fotkaporzellanka, 4. novembra 2010

Tento kolac som robila narychlo - slubila som mojej kolegyni, ktora odchadzala na matersku, ze jej nieco upeciem a nemala som vela casu. Je Zobraziť celý popisTento kolac som robila narychlo - slubila som mojej kolegyni, ktora odchadzala na matersku, ze jej nieco upeciem a nemala som vela casu. Je naozaj nenarocny na pripravu a - neda sa pokazit.

10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
200 g
6 ks
1 kg
2 ks
1
1 KL
6 PL
 vopred namočené v rume
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny:

    Tvarohový koláč bez cesta - obrázok 1
  2. 2

    Maslo vymiesame s cukrom, pridame po jednom vajcia, vyslahame. Pridame tvaroh, puding, vanilkovy cukor, citronovu stavu, backpulver, krupicu, kto ma rad hrozienka prida, ak nie, nebudu chybat. Zamiesame.

    Tvarohový koláč bez cesta - obrázok 2
  3. 3

    Dame do papierom vylozenej tortovej formy a v predhriatej rure pecieme 45 - 50 minut. Trubu vypneme a kolac nechame v nej vychladnut.

Diskusia k receptu

evanaaa
Porzellanka, tento koláč sa mi páči, myslím, že sa dá urobiť aj v dia verzii, tak ho skúsim, už ho ukladám do KK, vďaka.Len neviem, tá krupica, to je detská, alebo krup. múka?
porzellanka
Evanaaa - u nas je dostat len jedna krupica...:-(. ale asi by som pouzila detsku - myslim, ze je trochu jemnejsia ako krupicova muka?
tykadielko
Tento koláčik vyzerá mňamkovo...evanaaa - dal by sa upraviť aj do dia verzie...namiesto cukru,použiť fruktózu, dva pudingy,krupica a hrozienka - to všetko zvyšuje glykémiu - treba to rozpočítať podľa kusov,ktoré nakrájaš z koláča na sacharidové jednotky,aby si vedela,koľko môžeš spapkať.....maslo,vajcia,tvaroh je v pohodke aj pre diabetikov...teda tých,čo nemajú problém s cholesterolom...pokiaľ nie si na inzulíne,tak si kľudne daj...ale menší kúsok :D
vieronik
skúsim, vyzerá super, a ešte - krupicu dostať aj špaldovú, kúpila som v Kauflande , treba vyskúšať
evanaaa
Tykadielko, vďaka, ja si niektoré recepty upravujem ak sa dajú, ale zaujíma ma, prečo napr. krupica nie je vhodná? Berie sa to ako biela múka? A aj v dia receptoch sú mnohokrát hrozienka, čo sa týka pudingu, ten dia sa moc od ostatných nelíši, v tých nie je cukor, tak ich občas používam. Lieky neberiem, som zatiaľ na diéte, viem, musím si dávať pozor ale SJ si nepočítam.
evanaaa
Porzzelanka, aj tebe vďaka, ano, tá detská krupička je jemnejšia.
marianne69
Teeeda,ale toho tvarohu tam je:-)))zato ma bude ten moj na rukach nosit(len aby) ak mu to upeciem,ten sa tvarohu prejest nevie.
silvia68
Skúsim dať miesto krupice bezlepkovú múku a upečiem to mojim celiatikom, dám vedieť ako to dopadlo.
tykadielko
Tak to máš len poruchu glykémie, tebe stačí,ak budeš opatrná v stravovaní....ja som bohužiaľ na inzulíne, musím si všetky pochutinky prepočítať...čo sa týka múky,krupice, pudingov - nezáleží,či sú dia,lebo obsahujú škrob a to sú tiež sacharidy...sacharidy máš skoro vo všetkom,okrem niektorej zeleniny a mäska....ale keď ti môžem niečo doporučiť,nepoužívaj vôbec náhradné sladidlá - nie je to ani trocha zdravé....ty si kľudne môžeš dať cukor,ale menej....a tento koláčik si môžeš úplne kľudne upiecť a dať menší kúsok :DDDDD
ludar
ozaj dobrôtka, je fantastický,keď ho polejeme rozmixovaným a osladeným marhuľovým kompótom
celka
To je dobrota i bez náplně a polevy. Super !
cica2
vyzerá supér!!!....ukladám do kk:)
silvia68
Je vynikajúci , pečiem ho s bezlepkovou múkou , vždy sa podarí
janikbj
takéto koláče zbožňujeme. v podstate toto je tradičný poľský syrový koláč - sernik. robia ho s cestom aj bez cesta, ale keďže ta tvarohová časť je najlepšia, načo cesto??? :D tiež som ho piekla kamarátke na narodeniny.
porzellanka
@janikbj to som si vobec neuvedomila, ale mas pravdu, v podstate je to syrnik. len tam davam na vrch bielkovu penu zo 4 bielkov, zltky davam do cesta a zvysne 2 vajcia do tvarohu.....
janikbj
@porzellanka , veď keď sa to tak vezme, sernik, cheesecake, tvarohový koláč, sú to veľmi podobné recepty a všetky sú úžasné. ja som veľmi rada, že si tu ten recept dala, lebo ten poľský som piekla podľa receptu, ktorý medzitým vymazali :-) takže ti veľmi pekne ďakujem a naisto ho upečiem zas. prvykrát som ho jedla originál z poľsko-slovenskej svadby a vtedy som sa doňho zamilovala (aj tá kamoška,ktorej som ho potom piekla :-)
porzellanka
@janikbj ak chces, mam recept na vyborny syrnik, samozrejme "original", od mojej polskej priatelky.
Cesto: 2,5 pohara muky ( à 200 ml), 1 pohar masla, 5 CL cukru, 3 CL prasku do peciva, 4 zltka, stipka soli. Zmiesit (mixerom), 1/3 cesta dat do mraznicky stuhnut, 2/3 zabalit do folie a do chladnicky na 30 minut. Potom rozvalkat - roztlapkat na plech.
Plnka 1: 1 pohar masla, 1 pohar cukru, 2 vajcia, 1 kg tvarohu, 2 vanilkove pudingy, vanilkovy cukor,pripadne citronova stava a kora.
vyslahat, naliat na cesto.
Plnka 2: 4 bielky vyslahat do tuha, pridat 1 pohar cukru, vyslahat. Natriet na tvarohovu plnku. Navrch nastruhat cesto z mraznicky. Piect tak na 170 stupnoch asi hodinu.
Vcera sme mali zasadnutie novej rady a upiekla som tento syrnik. mal velky uspech (pravom :-) - a najlepsie je, ze moji kolegovia si myslia, ze to je typicky slovensky kolac - tak som ich v tom nechala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia