Tento kolac som robila narychlo - slubila som mojej kolegyni, ktora odchadzala na matersku, ze jej nieco upeciem a nemala som vela casu. Je naozaj nenarocny na pripravu a - neda sa pokazit.
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
125 g |
|
200 g |
|
6 ks |
|
1 kg |
|
2 ks |
|
1 |
|
1 KL |
|
6 PL |
|
vopred namočené v rume |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravime si suroviny:
-
2
Maslo vymiesame s cukrom, pridame po jednom vajcia, vyslahame. Pridame tvaroh, puding, vanilkovy cukor, citronovu stavu, backpulver, krupicu, kto ma rad hrozienka prida, ak nie, nebudu chybat. Zamiesame.
-
3
Dame do papierom vylozenej tortovej formy a v predhriatej rure pecieme 45 - 50 minut. Trubu vypneme a kolac nechame v nej vychladnut.
Cesto: 2,5 pohara muky ( à 200 ml), 1 pohar masla, 5 CL cukru, 3 CL prasku do peciva, 4 zltka, stipka soli. Zmiesit (mixerom), 1/3 cesta dat do mraznicky stuhnut, 2/3 zabalit do folie a do chladnicky na 30 minut. Potom rozvalkat - roztlapkat na plech.
Plnka 1: 1 pohar masla, 1 pohar cukru, 2 vajcia, 1 kg tvarohu, 2 vanilkove pudingy, vanilkovy cukor,pripadne citronova stava a kora.
vyslahat, naliat na cesto.
Plnka 2: 4 bielky vyslahat do tuha, pridat 1 pohar cukru, vyslahat. Natriet na tvarohovu plnku. Navrch nastruhat cesto z mraznicky. Piect tak na 170 stupnoch asi hodinu.
Vcera sme mali zasadnutie novej rady a upiekla som tento syrnik. mal velky uspech (pravom :-) - a najlepsie je, ze moji kolegovia si myslia, ze to je typicky slovensky kolac - tak som ich v tom nechala