Krémeš inak

jeanine - fotkajeanine, 21. apríla 2011
Krémeš inak
Foto: jeanine

Fotka nie je veľmi estetická, inú však nemám, aspoň aby ste si ho vedeli predstaviť. :) Tento recept mám od mojej "tety" a namiesto Zobraziť celý popisFotka nie je veľmi estetická, inú však nemám, aspoň aby ste si ho vedeli predstaviť. :) Tento recept mám od mojej "tety" a namiesto klasického krémešu, ktorý ja moc nemusím, je tento krémeš výborný :)

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
4 ks
 15 dkg
 18 dkg
1/2
 1malá naberačka vriaca
Krém:
 1 l
9 ks
 25 dkg
4 ks
2 ks
Na vrch:
2 ks




Postup

  1. 1

    Pištóta: Vajicia + cukor nad ohňom ručne vymiešavame do 40° C (udržíme tam namočený prst), pokračujeme ručným šľahačom, pridáme malú naberačku vriacej vody a došľaháme "na cestičku". Preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli zľahka vmiešame metličkou do vymiešaných vajíčok. Rovnomerne natrieme na väčší plech (na spodok plechu je najlepšie dať papier na pečenie). Dáme piecť do vopred rozohriatej trúby na 180°C

  2. 2

    Keď sa nám pečie piškóta, pripravíme si krém. Do hrnca dáme 15 dkg cukru + 3/4 vody. Pomaly varíme do bodu varu. Medzitým vyšľaháme 9 bielkov s 10 dkg cukru. Keď voda vrie, pridávame Zlatý klas rozmiešaný vo zvyšku vody. Okamžite po zhustnutí aktívne primiešame do bielkov. Potom dáme na chladnú piškótu. Krému bude veľa, tak začnite v strede a opatrne rozotierajte až ku krajom. Najlepšie je, keď je piškóta úplne vychladnutá a krém je tiež už vlažný.

  3. 3

    Nakoniec si podľa návodu na sáčku pripravíme 2 šľahačky a potrieme na krém. Na vrch môžme postrúhať čokoládu.

Diskusia k receptu

svetlana9
@Jeanine - ďakujeme za Tvoj receptík - a potešilo nás, že sa sem chodíš inšpirovať. Aspoň naše úsilie nepadá nazmar - xixixxi - držím palce v kuchyni i pri výchove malej dcérky.Tvoj rcp je už v mojej KK.
pusta
tento receptík poznám. je vynikajúci.
cica2
takýto som ešte nerobila, vďaka za receptík:)
bubinka900
Ja robievam podobnú len na vrch dávam nameisto šľahačky Tmavé bebe poliate čokoládou. Ale aj so šľahačkou to musí byť fajn. Inak to je môj najobľúbenejší koláč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia