Foto: jeanine
Fotka nie je veľmi estetická, inú však nemám, aspoň aby ste si ho vedeli predstaviť. :) Tento recept mám od mojej "tety" a namiesto Zobraziť celý popisFotka nie je veľmi estetická, inú však nemám, aspoň aby ste si ho vedeli predstaviť. :) Tento recept mám od mojej "tety" a namiesto klasického krémešu, ktorý ja moc nemusím, je tento krémeš výborný :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
4 ks |
|
15 dkg |
|
18 dkg |
|
1/2 |
|
1malá naberačka vriaca |
|
Krém: | |
1 l |
|
9 ks |
|
25 dkg |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
Na vrch: | |
2 ks |
|
Postup
-
1
Pištóta: Vajicia + cukor nad ohňom ručne vymiešavame do 40° C (udržíme tam namočený prst), pokračujeme ručným šľahačom, pridáme malú naberačku vriacej vody a došľaháme "na cestičku". Preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli zľahka vmiešame metličkou do vymiešaných vajíčok. Rovnomerne natrieme na väčší plech (na spodok plechu je najlepšie dať papier na pečenie). Dáme piecť do vopred rozohriatej trúby na 180°C
- 2
Keď sa nám pečie piškóta, pripravíme si krém. Do hrnca dáme 15 dkg cukru + 3/4 vody. Pomaly varíme do bodu varu. Medzitým vyšľaháme 9 bielkov s 10 dkg cukru. Keď voda vrie, pridávame Zlatý klas rozmiešaný vo zvyšku vody. Okamžite po zhustnutí aktívne primiešame do bielkov. Potom dáme na chladnú piškótu. Krému bude veľa, tak začnite v strede a opatrne rozotierajte až ku krajom. Najlepšie je, keď je piškóta úplne vychladnutá a krém je tiež už vlažný.
- 3
Nakoniec si podľa návodu na sáčku pripravíme 2 šľahačky a potrieme na krém. Na vrch môžme postrúhať čokoládu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu