Foto: stefanm
Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sme v práci prenajímali miestnosť na ubytovanie pre pracovníkov z Ukrajiny a keď som tam chodil na kontroly tak Zobraziť celý popisPred viac ako dvadsiatimi rokmi sme v práci prenajímali miestnosť na ubytovanie pre pracovníkov z Ukrajiny a keď som tam chodil na kontroly tak stále mali uvarené niečo podobné a celá miestnosť "voňala" cesnakom.Minule som tam náhodou "zablúdil" a voňalo tam rovnako.Hneď,ako som to zacítil,predstavil som si ich halušky a rozhodol som sa,že si ich urobím...Aj vône môžu vytvárať jedlá!!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a na kúsky nakrájané zemiaky rozmixujeme spolu s cesnakom ...
-
2
...
-
3
...pridáme múku,posolíme a vymiešame hladké cesto ...
-
4
...ktoré pretlačíme cez haluškovač do vriacej posolenej vody.Krátko povaríme a ...
-
5
scedíme .
-
6
Zvlášť uvaríme dva nadrobno nakrájané zemiaky,osolíme ich a pridáme mletú červenú papriku.
-
7
Halušky rozmiešame s opraženým maslom,pridáme paprikové zemiaky a podávame.
-
8
Ja som podával s lyžicou kyslej smotany,...
-
9
...trochu opraženou cibuľou a pikantným baraním rohom.Zapíjal som (fakt) mliekom!!!
Receptík jedna ruka v zad-hlavku a drohou zrobiš,bars chutne muselo buc:-))Určice zrobim.
Pridavam do mojej KK, ale hlavne musim raz konecne spravit HALUSKY!!! Nebiem halusky sparavit. Raz som skusala a nepodaroly sa, od tej doby mam strach znovu zacat.