Jablkovo-orechovo-čokoládový koláč

kucharecka1994 - fotkakucharecka1994, 23. júla 2012

Tento úžasný koláčik mi doniesla sestrina svokra a okamžite som si poprosila recept. Jasné že som si ho trošku prerobila podľa svojej chuti ale Zobraziť celý popisTento úžasný koláčik mi doniesla sestrina svokra a okamžite som si poprosila recept. Jasné že som si ho trošku prerobila podľa svojej chuti ale vôbec nestratil na úžasnosti :-). Je rýchly a vhodný na každú príležitosť. Oplatí sa ho vyskúšať urobiť ;-). PS: Zatiaľ som ho nestihla vyfotiť pretože mi veľmi rýchlym a záhadným spôsobom zmizol z plechu. :D Proste bol úžasný :)

15 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 hrnček
2 hrnčeky
1 kávová lyžička
1 hrnček
2 kávové lyžičky
1 ks
2 ks
1/2 šálky
150 g
 podla potreby




Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor, vanilku a škoricu si vymiešame do penista.

  2. 2

    Pomaly prisypeme hl. múku zmiešanú so sódou bikarbónou a poriadne vymiešame. Prilejeme olej. Podľa hustoty cesta prilejeme mlieko. Cesto má byť stredne husté. Veď viete :).

  3. 3

    Jablká si umyjeme, olúpeme, narežeme, zbavíme sa jadrovníkov a nakrájame na kocky. Polku jabĺk jemne vmiesime do cesta. Orechy si posekáme na menšie kúsky ale nie na veľmi malé. 1/4 Vmiesime do cesta. Čokoládu alebo kinderká porežeme na kocky a pár kúskov zamiešame tiež.

  4. 4

    Vymastíme si stredný plech palmarínom a vysypeme hrubou múkou a vylejeme naň cesto. Na vrch poukladáme zvyšnú polovicu jabĺk, orechov a čokolády. Vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť kým sa cesto nelepí na špáradlo. (Ja to stále robím pomocou špáradla :)) Koláč môžte na ozdobu posypať kokosom. :) Dobrú chuť! ;)

Diskusia k receptu

sracz
No ta sevas a ciao mila @Kucharecka1994 - sikovna dzifko z Hornoho Sarisa. Vtaj medzi nami! Fantasticke antree do nasich radov. Toto musim mac, upic, okostovac a kompletne zblajznuc! A kedze aj moja persa frajirka, september 1959, bula zos BJ, davam Ti svoj hlas, blahozelam a tesim sa na Tvoje dalsie sladke diela!
P.S.: ... ale fotecki bars treba. Druhyraz musis pec zos brokovnicu abo gulometom pri rukoch!
martamm
Hrnčekové koláče sú super, ukladám Tvoj recept, príde vhod cez víkend...
kucharecka1994
Ďakujem @sracz veľmi ma potešil Váš komentár. Veľmi sa teším záujmu o moje sladké diela. Raz ochutnáte a budete ho chcieť stále! :) Ešte dnes pridám moje osvedčené recepty. Verím že sa Vám budú páčiť aj moje ďalšie recepty. Ďakujem za podporu! :)
matata1
Mám rada takéto šup-šup koláčiky, rýchlo upečené a ešte rýchlejšie zjedené :o)))
radulienka
Veľmi jednoduchý a určite superchutný koláčik, vyskúšam, vitaj a pokračuj...
jeka
Pridavám si aj tvoj receptík do svojej zbierky,upečiem ,ochutnám a určite ho posuniem dalej známym.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia