Foto: danculka
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
750g |
|
1 , 1/2čl |
|
4pl |
|
7ks |
|
2pl |
|
250g (tuk) |
|
sneh: | |
7+2 z plnky |
|
15O-200g |
|
2pl |
|
450g |
|
150g |
|
plnka: | |
1l |
|
4pl |
|
2pl |
|
2ks |
|
2pl |
|
250g |
|
3pl |
|
Postup
-
1
Prvé,čo si urobíme,tak opražíme oriešky na suchej panvici,aby sa nám ľahko,dali z nich dolu šupky...
-
2
potom ich nasekáme na hrubšie kúsky...
-
3
z ingrediencií na cesto si zmiešame sypké hmoty a zmiesime s maslom a žĺtkami. Bochník si rozdelíme na 2ks...
-
4
na plech si odmeriam papier a vyvaľkám priamo na papier plát,z druheho cesta urobím to iste na druhý plech..
-
5
oba pláta potrieme lekvárom.....
-
6
2ks bielkov nám zostane z plnky + 7 ks,čiže z deviatich šlaháme s troškou soli do tuha sneh,práškový cukor zmiešame so solamylom a pomali pridávame a stale šlaháme,po ušlahaní tuhého snehu,rozdelíme ho na dva plechy a natrieme na lekvár a posypeme sekanými orieškami a dáme piecť na 180 st asu 35 nim/do ružova/ v teplovzdušnej upečieme oba na raz,až ju nemáme,tal každý zvlašť....
-
7
takto vyzerá upečený,zatial si uvaríme kašu z mlieka múky a solamylu a pr,cukru...kým sa chladí vyšlaháme maslo s cukrom do peny,keď tieto obe masy majú stejnú teplotu,teplotu kuchyne,môžeme zošlahať masy spolu,je malá pravdepodobnosť,že by sa nám plnka zrazila...
-
8
na vychladnutý koláčik na plechu navrstvýme na oriešky plnku nahrubo asi 2 cm...
-
9
potom na plnku dáme plát z druhého plechu,z ktorého si musíme dať preč papier zo spodu,slabúčko pritlačíme oboma rukami a koláčik je hotový,dáme ho do chladničky najmenej na 6 hodín
-
10
po 6 hodinách sa nám dobre krája na rezy...
-
11
a môžeme ponúknuť hostí,dobrú chuť...
Diskusia k receptu