
Židovský závin bezlepkový
Pozerala som v TV Dámsky klub a tam prezentovali židovský závin, ktorý sa mi páčil...

Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...

Rolovaná fašírka
Tento recept som odkukala od kuchára na Prime, chutí to za tepla aj studena.

Tvarohovo-cibuľové poača (Poğaça)
Tvaroh a cibuľa je pre mňa jedna z najchutnejších kombinácií, ktoré sa používajú ako plnka do böreku, poača, alebo aj do çökelikli :-)...

Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...

Univerzálne slané pečivo
Slané pečivo, ktoré nikdy nesklame je rýchlo upečené a aj rýchlo zjedené samozrejme prvé vždy klbáskové...

Kuracie ragú s medovo-sójovou omáčkou
Na oleji krátko osmažíme nakrájané chilli papričky, na plátky nakrájaný cesnak a zázvor. Pridáme cibuľkovú...

Zbojnícke vrkoče
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady... vrkoče...

Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta
Chrumkavé a zároveň jemné...

Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...

Lasagne po slovensky
Pretože bryndzové halušky patria k mojim obľúbeným jedlám a lasagne tiež, napadlo ma, že spravím...

Čokoládové souffle
Robila som 3 souffle z polovicnej davky rozpisu surovin, ktory uvadza Curtis Stone na jeho stranke...

Sterilizované baranie rohy s hrozienkami
Inšpirovala som sa týmto receptom od tatranky - http://varecha. pravda. sk/recepty/baranie-rohy-s-hrozienkami-fotorecept/19945-recept. html . Trošku som si...

Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...

Rožky kysnuté na vode (fotopostup)
Ak ste ešte neskúšali pripraviť kysnuté cesto v studenej vode, tak vás možno budem inšpirovať týmto...

Tradičná doma pečená višňová štrúdľa
Každý rok na Petra Pavla ťahám ručne cesto na višňovo orechovú a višňovo makovú štrúdľu, ...

Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....

Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...

Mušle svätého Jakuba so šampiňónmi
Hrebenatka jakubská, v gurmánskych kruhoch známa aj ako mušľa svätého Jakuba je od nepamäti symbolom pútnikov...

Bravčové kolená pikantné
Viem už som podobne koleno sem dával. To som varil. Vtedy sa jedna varechačka pýtala,...

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od mamy ❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla....

Tiramisu bez alkoholu
Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, ...

Malinovo - ríbezľovo - jostový lekvár
Je to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že...

Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi...

Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom
Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...

Sadlovníky so slivkovým lekvárom
Keď som prvýkrát ochutnal sadlovníky, šokovala ma tá úžasná kombinácia chutí. Najprv sladká, potom kyselkavá a nakoniec oškvarkovo-bravčová....

Makovo-tvarohový koláčik s ovocnou nôtou
Recept som dostala od jednej nemeckej známej, ktorá tento koláč pravidelne pečie ako sviatočný dezert...