Tilapia na pare fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 5. decembra 2010

túto rybku som pripravil podľa receptu od @evusik ďakujem...

4-5
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
1 kg
500 g
500 g
2-3 ks
200 g
1 ks
2 ks
1-2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...rybie filety som šikmo narezal, aby korenie preniklo hlbšie do mäsa. Takto narezané a okorenené filety som dal v parnom hrnci do spodnej nádoby...

    Tilapia na pare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...do ďalšej nádoby som dal očistené zemiaky, ochutené korením na zemiaky, soľ som už nedával. Zeleninu som nakrájal na väčšie kusy a dal som ju do poslednej nádoby...

    Tilapia na pare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...parný hrniec som zapol na 20 minút a začal som pripravovať omáčky. Do olivového oleja som dal pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ, ČMK, jeden strúčik nakrájaného cesnaku a nakrájanú chilli papričku, touto marinádou som ochutil hotovú rybu na tanieri. Do väčšej nádoby som dal francúzsku horčicu, soľ, cukor, olivový olej, druhú nakrájanú chilli papričku a cibuľu. To je nálev na nakrájanú sparenú zeleninu...

    Tilapia na pare (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...suché biele víno je k takto pripravenej rybke perfektné. Skoro som zabudol, na zemiaky som dal kúsok masla :-)...dobrú chuť

    Tilapia na pare (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zirafninka1
mnam. zemiaky z parneho hrnca maju paradnu chut. hned by som si dala s tou kopou zeleninky a omackou.
nadia56
chvalim, je to zdrave a rychle jedlo, ja tiez rada a casto varim v parnom hrnci, aj tilapiu, tresku alebo lososa, samozrejme zeleninku, zemiaky a aj ryzu na sushi, parny hrniec je vynikajuci pomocnik do kuchyne, uspora casu a ziadne mastne hrnce a chut jedla je fantasticka :-)
zdezda
mňaaaam, hneď by som si dala, hoci som sa nabaštila segedošom :-)
alexdidi
Tiež sme dnes mali rybky a časť z nich som robila rovnako podľa našej "varecháčky" @egreska pre mojich vnukov, ktorí chcú iba rybie prsty a ja ich neuznávam...vyšlo to výborne, vôbec nezistili, že sú to ryby...Tvoja tilapia so zeleninkou vyzerá perfektne...
tatranka
Ty si pre mňa kúzelník pekného,chutného a dnes aj zdravého jedla.Tvoj recept má veľa prednosti.Som klasik vo varení,ale tvoje recepty ma oslovujú a som nimi nadšená.Obdivujem varenie v pare.No tak ak do dnes nemám pekárniču,hoci sa mi páči,ani parný hrniec si v mojej kuchyni nenašiel miesto.No tvoja vára,mu môže s kľudným svedomím robiť reklamu.Páči sa mi tvoj recept.
babidka
aj mne sa paci a hoci parny hrniec nemam , moja mikrovlnka ma specialny prgram "varenie v pare" a k tomu specialnu trojnadobu , takze pospekulujem a skusim :-)
tetrisss
Ten recept je super, az na tu rybu, nie je morska, je to nieco ako pangas.
Cize ryba ala kura chovane na farme.
dorisa
Krásny farebný recept, ako u teba vždy. Už si musím od dcery zobrať ten moj parný hrniec a varit podla teba,v pare. Rybku vymením na treskovité filety. Recept ukladam,ďakujem.
evusik
@enerrgizer som rada že som ťa inšpirovala.... vyzerá to krásne a určite aj super chutí, ja teda takto pripravenú rybu milujem.... krásne foto ako vždy :-)
tinca
@enerrgizer nemám slov kráásny rcp. Som rada, že si po @evusik ďalší fanda parného hrnca. Ja mám nový v škatuli, ale medzi sviatkami určite vyskúšam vaše jedlá. Nádherné foto, ako vždy.
janger
Parada, ako vzdy! Skoda, ze nemam taky krasny hrniec!
emica
nemam parny hrniec a rybu papam len ja skoda
jerica
prepáč , zabudla som , pre mňa bez ryby :-((

Zaujímavé video z archívu TV Varecha