Foto: enerrgizer
túto rybku som pripravil podľa receptu od @evusik ďakujem...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...rybie filety som šikmo narezal, aby korenie preniklo hlbšie do mäsa. Takto narezané a okorenené filety som dal v parnom hrnci do spodnej nádoby...
-
2
...do ďalšej nádoby som dal očistené zemiaky, ochutené korením na zemiaky, soľ som už nedával. Zeleninu som nakrájal na väčšie kusy a dal som ju do poslednej nádoby...
-
3
...parný hrniec som zapol na 20 minút a začal som pripravovať omáčky. Do olivového oleja som dal pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ, ČMK, jeden strúčik nakrájaného cesnaku a nakrájanú chilli papričku, touto marinádou som ochutil hotovú rybu na tanieri. Do väčšej nádoby som dal francúzsku horčicu, soľ, cukor, olivový olej, druhú nakrájanú chilli papričku a cibuľu. To je nálev na nakrájanú sparenú zeleninu...
-
4
...suché biele víno je k takto pripravenej rybke perfektné. Skoro som zabudol, na zemiaky som dal kúsok masla :-)...dobrú chuť
ešte raz vďaka :-)
Cize ryba ala kura chovane na farme.