
Svätý Peter so špenátovými tagliatelle
Na panvicu dáme olej, ktorý rozohrejeme a krátko z oboch strán opečieme filet svätého Petra...

Berlínske kysnuté slimáky
Je to recept z "Malej tučnej kuchárky" ktorú som prednedávnom vyhrala na Vareche. Minule som ho...

Obrie lievance s lesným ovocím (fotorecept )
Jedného pekného dňa som sa rozhodla ísť robiť lievance. Moja nová lievancová ( dolková ) panvica...

Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou
Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami....

Prepelica na alibernete s grilovanými jablkami
Prepelicu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vnútro prepelice vyplníme slaninou a vložíme do vymasteného...

Rukolový šalát s grilovanou broskyňou, ricottou a zálievkou
Broskyne prepolíme, pokvapkáme ich olivovým olejom a grilujeme ich na rozpálenom grile. Rukolu premyjeme a...

Karfiol na masle s nivovou omáčkou
Celkom zaujímavú kombináciu som vytvorila :-) myslím si... veď posúďte :-)

Jarný kapustový šalát so zeleninovým tofu
Po včerajšej pečienkovej bombe som sa rozhodla dnes pre niečo odľahčujúce. Bol to tento výborný jarný...

Rezne z kelových listov
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a...

Karamelové pudingové rožky
V hlbšej miske zmiešame múku, práškový cukor, vanilkový cukor, karamelový pudingový prášok a všetky...

Prepelička na tekvicovom pyré
Prepeličky očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravíme nálev z vody, soli, čierneho korenia, ...

Kysnutý koláč s polevou
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, 1 čajovej lyžičky cukru a droždia. V miske rozmiešajte...

Burizónová pochúťka
je to sladka pochutka nielen pre dospelych ale aj pre deti, rada tuto pochutku robim...

Kysnutý koláč z bryndze
Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom...

Morčacie prsné rezne na stonkovom zeleri
Morčacie rezne nasolime, okoreníme a poprášime badyánom a opečieme narýchlo na oleji, ,

Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....

Držkanda
Držkovú polievku varím na prianie mojej rodiny i ked ja ju nejem:-))urobila som ju aj celiatickú aby...

Sladké pásiky plnené čokoládovým krémom a posypané tekvicovým semienkom
Receptík na tieto keksíky mám z rakúskej stránky "Steirisch kochen. at ". Hned mi padli do oka...

Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....

Žihľavový prívarok
Veľmi zdravá rastlinka, ktorá sa výborne hodí nielen na čaj, ale aj ako skvelé, veľmi chutné a rýchle jedlo....

Dvojfarebné tyčinky
Hľadala som niečo nové slané pečivo a natrafila som na tieto tyčinky. /Maminčine recepty-slané pečivo/.

Vajcia zapečené v zemiakovej kaši
Očistené zemiaky uvaríme v posolenej vode do mäkka, scedíme, popicháme, pridáme horúce mlieko, polovičnú dávku masla a...

Losos s karí zeleninou
Veľmi jednoduchý recept a chutný... priateľ mi doniesol lososíka z Fínska a tak vymýšľame, ...

Bylinkové muffiny
Tieto mufiny sa mozu robit v roznych obmenach, podla toho aka sa tam da plnka...

Plnená kačica na červenej kapuste
Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z...

Roláda s orechovo-karamelovým krémom
Úžasná roláda plná rôznych druhov orechov vhodná aj na slávnostné príležitosti.

Filety zapekané s paradajkami
Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...