Lečo z fazuľou

peter64 - fotkapeter64, 5. marca 2011

tento recept môžem iba odporučiť robím ho každý rok a syn sa ide zatým zblázniť berie si to na internát.

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 ks
250 g
1/4 l
1/4 l
2 ks
1 kg, alebo spišské parky




Postup

  1. 1

    Papriku,rajčiaky a cibuľu nakrájame na kocky a necháme dusiť do polomäkká na oleji.Fazuľu si uvaríme zvlášť. Deko z octom a cukrom dáme variť a precedíme.Všetko spolu zmiešame aj z nakrájanými párkami alebo domácou klobásou a plníme do fliaš.Sterilizujeme asi 15 minút.Podľa potreby sa suroviny dajú pridať.

  2. 2

    Ja som pred dvomi rokmi pridal do toho aj huby a bolo to OK. Párky alebo klobásu nemusíme pridávať môžu sa pridať až keď sa to pripravuje. Chuť to ma po Trenčianskom párku z fazuľou ktorú dostať v obchode.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nevypadá to zle, to všetko dusíme na štvrť litra oleja, alebo ten olej pridávame aj do nálevu? A kedy sa tam dá fazuľa, iste sa musí deň pred tým namočiť a zvlášť povariť, lebo jej príprava by bola dlhšia ako tej zeleniny, nie?
hubata
evanaaa máš pravdu: tento moment Tagovi vypadol.
Kurník ..... prosím, naučte ma niekto ako sa kopíruje nick, mne to klasickým spôsobom nejde. Taký obyčajný kuchynský návod by som privítala. Ďakujeéém !
peter64
Pre evanaaa zeleninu dusíme spolu na 1/4l oleji a fazuľu uvaríme zvlášť do nálevu sa olej už nepridáva
alenka0901
Tento recept môžem odporučiť, robievala som ho aj ja. Manželovi to veľmi chutilo s tukovým chlebom.
dorisa
Ja to mam ešte aj teraz doma v pohároch,ale neviem, ako sa to konzumuje, nezjedli sme ani jeden pohár, tak "babo" raď!
dorisa
@hubata , ja nick pracne prepisujem, niekedy si idem prsty dolámat na tych nickoch.
peter64
Dorisa treba to dať zohriať a nakrájať klobásu alebo párky a spapať z chlebom keď to budeš robiť a jesť tak mi napíš ako ti to chutilo. Chuť to ma za Trenčianským parkom z párkom.
marienka44
@Peter64 ,ja to tiez zavaram, fazulu uvarim v tlakovom hrnci tak akurat /v Tvojom recepte nie je ani zmienka o fazuli/ a pridam k ostatnym surovinam, ale nedavam tam ziadne parky. Napr, dnes dcera vari nedelny obed, maso dusene bravcove na kocky a prida tam jeden 3 dcl-ovy pohar tohto leca, este prida aj mrazenu kukuricu. Ako priloha ryza. Vynikajuci obed.
puntodadino
To ste tu vsetci zadubeni?Vam nevadi ten BENZOAN v Deku? Dobru chut!Nech zije rakovina.Na zaostalom svk je to tak...
peter64
Pán puntodadino neurážajte a iba jedna vec keby sa malo pozerať na to čo je z čoho vyrobené tak v dnešnej dobe by sme asi hladovali a prosím Vás druhýkrát už mi nepíšte komentáre keď vám to vadí a po druhé tak prečo sa neodsťahujete do zahraničia keď je tam super
bozulka
@puntodadino , trošku to nadvihlo aj mňa.Myslela som si,že si nejaký "puboš",ale bohužial...Moja maminka zavárala celý život s dekom a chválabohu dožila sa v zdraví 94 rokov.Nabudúce trošku vyberaj slová,alebo si sa chcel stať zaujímavým?Stalo sa,ale nie v pozitívnom slova smysle!!!!!!!
evanaaa
No, niekto je múdrejší ako......To by sme nesmeli ano horčicu jesť, a nielen to, horšie je už len fajčenie, myslím, že to zabíja viac ľudí ako Benzoan sodný a podobné. Napríklad , obsah jedného konkrét. lieku okrem iného: Natrium lauryl-sulfát,hydrogenfosforečnan sodný,mannitol( E421),hypromelóza,makrogol,mastek, polysorbát,oxid titaničitý(E171),kopolymerMA/EA,hlinitý lak chinolínovej žlti,hl.lak indogokanínu, atď. To je len tak na okraj , prepáčte tú odbočku, ten liek má pomáhať a nie škodiť.
evilauri
@hubata mne poradil Tomas s redakcie, nick sa prepisuje tak, ze jednoducho das najprv zavinac a hned za tym nick.
brigita
Poznám ,je to dobrá a rýchla strava keď príde vyhladovaný večer z roboty aj studené a teplé , môže sa jesť s chlebom zemiakmi alebo cestovinou.
joko56
Chcem len poznamenať, že ja som to dlhé roky robievala a až teraz som urobila podľa tohoto receptu a výsledok je ten, že je oveľa kyslejšie ako som to robila predtým. Rozdiel je v množstve octu. Tu je 2.5 dcl a ja som mala recept iba s 2.0 dcl. Tak si dajte pozor na tú kyslosť a radšej pridajte to poldeci octu počas varenia ako na začiatku. Ináč súhlasím, že je to výborná chuťovka na každý čas ! Ďakujem za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia