Foto: kajusiqq
Skvelý ,lahodný a jemný. Recept som našla na anglickej stránke. Odporúčam vyskúšať. Pravý cheesecake je vraj z philadelphia syru a musím povedať že jemnejší som nejedla.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Spoločne zmiešajte rozdrvené sušienky s maslom. Sušienkovým korpusom vyložíme 22-23 cm formu na pečenie(ja som ju ešte vyložila papierom na pečenie) Dáme do chladničky a pripravíme si náplň.
-
2
Vymiešame spolu Philadelphiu, cukor aby bola krémová. Pridáme vajcia, mixujeme jemne a potom stupnujeme až kým nebudu vyšľahané úplne. Pridáme múku,kyslú smotanu a kôru a šťavu z citrónu.
-
3
Pečieme na 170 stupnov 1 hodinu. Vypneme a necháme vychladnúť asi 1 hodinu v rúre.
-
4
Viac fotiek k tomuto receptu: http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/02/original-cheesecake.html Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/
cream cheese je podstatna zlozka :-).
v niektorých našich obchodoch ho môžeš nájsť pod názvom Philadelphia, napr. v Kauflande, Tescu... potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002120027190...
V rakúskych obchodoch za cenu našich dostať väčšie balenia. Ja ho používam nielen na pečenie dezertov, ale aj na zahusťovanie jedál a do nátierok namiesto našich taveňákov