
Bublanina s čiernymi ríbezľami
Moc neobľubujem čierne ríbezle... ale kedže ich je tento rok v záhradke nejako moc, tak som z...

Antipasti misti
Taketo nieco prinesieme, ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku, alebo to robime doma ako predjedlo,...

Môj krémeš
Tento krémeš sa mi vždy vydarí. Rada ho robievam, keď k nám má prísť návšteva....

Opekance Amálka
Teraz je ich čas a preto ich sem pridávam. Neviem prečo Amálka. Možno preto, lebo sú naozaj ľahučké a jemné, ako víla....

Plnená tekvica
Potrebovala som sa zbaviť kuracích pŕs, ktoré sa veľmi u nás nemíňajú a zároveň sa na...

Plnené morčacie stehno
V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....

Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......

Ružičky z lístkového cesta
Jednoduchá rýchlovka, pekná pre oko, slaná chuťovka k vínu alebo pivu.

Rožky s masťou II.
Zaujal ma recept na rožky od pani Milky Ragánovej. Vyskúšala som ho. Ja som...

Linguine s krevetami a sušenými paradajkami
V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami...

Cesnakové žemle
keďže je nedeľa a do obchodu ďaleko a hlavne zima rozhodla som sa upiecť pečivo aby bolo...

Kuracie prsia so sušenými rajčinami a zeleninou
Recept vznikutý na tradičnej kombinácií čo chladnička dala :-D

Zemiakový šalát s domácou majonézou
Šalát: Na dobrý šalát zemiaky varného typu A. Uvaria sa do makka a pri tom sa...

Špenátová polievka
Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo...

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Trojfarebná roláda
zvyknem ju piecť na rodinné oslavy a ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj...

Kljukuša (Kľukuša) - jednoduchý zemiakový koláč
Kljukuša je bosniacke jedlo, ktoré má mnoho variacií. Môže sa tam pridať nastrúhaná cibuľa, ...

Obrátený jablkový zákusok s karamelovou šľahačkou
Jablká dozrievajú a tak vám ponúkam obľúbený obrátený zákusok, ale trocha inak. Výborné pohostenie na...

Vianočná maslová štóla
Štolu jsem pekla letos poprvé, a rozhodně ne naposledy. Snědli jsme je (dva kusy) během dvou...

Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....

Snehové gule
Dostala som od bývalej kolegyne tento recept tak som musela hneď skúšať. Možno ste sa už...

Kakaové rožky točené
Do misky dáme droždie s vlažným mliekom. Rozpustíme a necháme nakysnúť asi 15 minút. Pridáme cukor,...

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...

Pórkový šalát s kukuricou
Recept som dostala od jednej kamáratky z Rakúska a robí sa u nás pravidelne, lebo je...

Pečené morčacie stehno s bylinkami
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa...

Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu...

Zeleninový mletý rezeň
Karfiol a mrkvu očistíme, nakrájame a dáme variť do slanej vody do polomäkka. Scedíme necháme...