Foto: orchidea
Aj keď sa nám tohto roku neurodilo veľa červených ríbezlí, toľko, aby som mohla upiecť koláč našťastie bolo. Vyskúšala som podobný recept tomu, ktorý Zobraziť celý popisAj keď sa nám tohto roku neurodilo veľa červených ríbezlí, toľko, aby som mohla upiecť koláč našťastie bolo. Vyskúšala som podobný recept tomu, ktorý som uverejnila vlani a predsa je inakší....
Postup
-
1
Z múky, cukru, smetolu, žĺtok a mlieka som vypracovala cesto. Odložila som ho na pol hodiny do chladničky.
- 2
Okrúhlu sklenenú formu som vytrela tukom a vysypala múkou. Cesto som vložila do formy a tam som ho rozvaľkala tak, že kraj bol vyvýšený.
- 3
Na cesto som nasypala mandľové lupienky a ríbezle. Posypala som ich aj troškou cukru. Formu som vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla som 25 minút. Vyšľahala som si sneh z bielkov, cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Potom som koláč vybrala, natrela som sneh a posypala zvyšnými mandľovými lupienkami a ríbezľami. Dopiekla som najskôr pri nižšej teplote asi 160 stupňov - 15 minút a potom som teplotu zvýšila na 180 stupňov a piekla som pokiaľ nebol sneh zlatistý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu