Jemný ríbezľový koláč II.

orchidea - fotkaorchidea, 14. júla 2012
Jemný ríbezľový koláč II.
Foto: orchidea

Aj keď sa nám tohto roku neurodilo veľa červených ríbezlí, toľko, aby som mohla upiecť koláč našťastie bolo. Vyskúšala som podobný recept tomu, ktorý som uverejnila vlani a predsa je inakší....

Suroviny

340 g
200 g
2 ks
40 g
2-3 PL
300 g
50-100 g
Na sneh:
4 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, smetolu, žĺtok a mlieka som vypracovala cesto. Odložila som ho na pol hodiny do chladničky.

  2. 2

    Okrúhlu sklenenú formu som vytrela tukom a vysypala múkou. Cesto som vložila do formy a tam som ho rozvaľkala tak, že kraj bol vyvýšený.

  3. 3

    Na cesto som nasypala mandľové lupienky a ríbezle. Posypala som ich aj troškou cukru. Formu som vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla som 25 minút. Vyšľahala som si sneh z bielkov, cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Potom som koláč vybrala, natrela som sneh a posypala zvyšnými mandľovými lupienkami a ríbezľami. Dopiekla som najskôr pri nižšej teplote asi 160 stupňov - 15 minút a potom som teplotu zvýšila na 180 stupňov a piekla som pokiaľ nebol sneh zlatistý.

    Jemný ríbezľový koláč II. - obrázok 3

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
joj, no čo povedať, že dala by som si hned a teraz, tak vyzerá lákavo a skvelo, ja som červené ríbezle snad nejedla od detstva a to som ich vyjedala priamo z kríka, žiadne umytie vtedy nemuselo byť,v okolí nik nemá,že by som vymenila za hoc čo a upiecť si ho, pamatam si, ked niečo podobné piekla moja mama, krásny ho máš

Pridaj komentár k receptu: