Jemný ríbezľový koláč II.

orchidea - fotkaorchidea, 14. júla 2012
Jemný ríbezľový koláč II.
Foto: orchidea

Aj keď sa nám tohto roku neurodilo veľa červených ríbezlí, toľko, aby som mohla upiecť koláč našťastie bolo. Vyskúšala som podobný recept tomu, ktorý Zobraziť celý popisAj keď sa nám tohto roku neurodilo veľa červených ríbezlí, toľko, aby som mohla upiecť koláč našťastie bolo. Vyskúšala som podobný recept tomu, ktorý som uverejnila vlani a predsa je inakší....

Suroviny

340 g
200 g
2 ks
40 g
2-3 PL
300 g
50-100 g
Na sneh:
4 ks
150 g

Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, smetolu, žĺtok a mlieka som vypracovala cesto. Odložila som ho na pol hodiny do chladničky.

  2. 2

    Okrúhlu sklenenú formu som vytrela tukom a vysypala múkou. Cesto som vložila do formy a tam som ho rozvaľkala tak, že kraj bol vyvýšený.

  3. 3

    Na cesto som nasypala mandľové lupienky a ríbezle. Posypala som ich aj troškou cukru. Formu som vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov a piekla som 25 minút. Vyšľahala som si sneh z bielkov, cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Potom som koláč vybrala, natrela som sneh a posypala zvyšnými mandľovými lupienkami a ríbezľami. Dopiekla som najskôr pri nižšej teplote asi 160 stupňov - 15 minút a potom som teplotu zvýšila na 180 stupňov a piekla som pokiaľ nebol sneh zlatistý.

    Jemný ríbezľový koláč II. - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
Krasny jemny kolacik s pikantnou chutou;-)
mracik9
Mňáááám,normálne cítim tu chuť až tu,dobrotka.
rajnica
1*. A nemusíme chodiť pre poučenie do Holandska ani použiť 1/2 kg cukru! Ešte raz dávam1*
cica2
takéto sú najlepšie, páči sa mi :-)
dorisa
Ríbezľové koláče zbožňujem, ukladám si aj tento tvoj, vydaril sa ti,mňam.
havino
joj, no čo povedať, že dala by som si hned a teraz, tak vyzerá lákavo a skvelo, ja som červené ríbezle snad nejedla od detstva a to som ich vyjedala priamo z kríka, žiadne umytie vtedy nemuselo byť,v okolí nik nemá,že by som vymenila za hoc čo a upiecť si ho, pamatam si, ked niečo podobné piekla moja mama, krásny ho máš
nika60
robievam takto aj ja a je výborný môžem len doporučiť
roxyjam
idem sa doňho aj ja pustiť, hádam bude apoň tak krásny a chutný ako Váš!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha