Svieži rebarborový koláč s jogurtom

luprox - fotkaluprox, 2. júna 2016
Svieži rebarborový koláč s jogurtom
Foto: luprox

Veľmi chutný letný koláčik.

20
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
3 tégliky od jogurtu
2 tégliky
1/2 téglika
1 bal
2 ks
1 kg
Posýpka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si očistíme do jednej misy rebarboru a nakrájame na tenšie prúžky. Do misy vsypeme 4 polievkové lyžice cukru a necháme asi pol hodinu odstáť. Rebarbora pustí šťavu a stratí trpkosť.

  2. 2

    Do druhej misy vylejeme 2 jogurty, téglikom od jogurtu odmeriame ostatné suroviny a vymiešame stredne husté cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Na cesto poukladáme rovnomerne rebarboru.

  4. 4

    Pripravíme si posýpku zo zmäknutého masla, hrubej múky a cukru. Posýpku nastrúhame na rebarboru a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 35 minút. Na záver dozdobíme jedlými kvetmi prípadne škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Už len keby som mala tú rebarboru...Vyzerá chutne.
1x luprox
zaujímavé cesto, ešte som také nerobila. Ale výsledok vyzerá krásne chutne, šťavnato, takže body plus:-)
1x luprox