Foto: luprox
Veľmi chutný letný koláčik.
20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé si očistíme do jednej misy rebarboru a nakrájame na tenšie prúžky. Do misy vsypeme 4 polievkové lyžice cukru a necháme asi pol hodinu odstáť. Rebarbora pustí šťavu a stratí trpkosť.
- 2
Do druhej misy vylejeme 2 jogurty, téglikom od jogurtu odmeriame ostatné suroviny a vymiešame stredne husté cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 3
Na cesto poukladáme rovnomerne rebarboru.
- 4
Pripravíme si posýpku zo zmäknutého masla, hrubej múky a cukru. Posýpku nastrúhame na rebarboru a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 35 minút. Na záver dozdobíme jedlými kvetmi prípadne škoricovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To cesto poznám, je vynikajúce, pekávala som ho len tak bez ovocia, ale s rebarborou určite nič nepokazíš.
Mne osobne kysnute nerobi dobre,tak som sa receptu potesila! Je vyyyborny!