Svieži rebarborový koláč s jogurtom

luprox - fotkaluprox, 2. júna 2016
Svieži rebarborový koláč s jogurtom
Foto: luprox

Veľmi chutný letný koláčik.

20
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
3 tégliky od jogurtu
2 tégliky
1/2 téglika
1 bal
2 ks
1 kg
Posýpka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si očistíme do jednej misy rebarboru a nakrájame na tenšie prúžky. Do misy vsypeme 4 polievkové lyžice cukru a necháme asi pol hodinu odstáť. Rebarbora pustí šťavu a stratí trpkosť.

  2. 2

    Do druhej misy vylejeme 2 jogurty, téglikom od jogurtu odmeriame ostatné suroviny a vymiešame stredne husté cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Na cesto poukladáme rovnomerne rebarboru.

  4. 4

    Pripravíme si posýpku zo zmäknutého masla, hrubej múky a cukru. Posýpku nastrúhame na rebarboru a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 35 minút. Na záver dozdobíme jedlými kvetmi prípadne škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: