Orechový koláč
Orechový koláč

Koláč na oplátke fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 20:14
Koláč na oplátke (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento koláč je pomerne nenáročný a chutný. Dôležitou surovinou sú oplátky, bez nich koláč z plechu nevyberiete. Ak použijete bezlepkové oplátky a strúhanku, Zobraziť celý popisTento koláč je pomerne nenáročný a chutný. Dôležitou surovinou sú oplátky, bez nich koláč z plechu nevyberiete. Ak použijete bezlepkové oplátky a strúhanku, tak je vhodný aj pre "bezlepkárov".

1 plech
porcia
80 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 g
200 g mleté
3 PL
1 KL
Krém:
2 dl
2 ks
2 PL (alebo Solamyl)
250 g
200 g
Okrem toho:
 (na strúhanie)




Postup

  1. 1

    Na plech (cca 32x40 cm) uložíme v jednej vrstve tortové oplátky, odrežeme ich prípadne tak, aby sme zakryli celé dno. Bez opátok by sme koláč nevybrali.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme do pevného snehu. Pridáme cukor, prešľaháme.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom po jednom všľaháme žĺtky.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vmiešame mleté orechy.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec vmiešame strúhanku zmiešanú s práškom do pečiva.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vylejeme na oplátky v plechu a zarovnáme. Pečieme na 180 °C dozlata.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém uvaríme z mlieka, Maizeny a žĺtkov za stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maslo vyšľaháme s cukrom. Po troche do neho všľaháme vychladnutú kašu.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krém nanesieme na vychladnutý koláč.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Posypeme strúhanou čokoládou.

    Koláč na oplátke (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa, až potom krájame.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, skvělá chuť, stará dobrá klasika!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia