Koláč na oplátke fotorecept
Foto: tejaja
Tento koláč je pomerne nenáročný a chutný. Dôležitou surovinou sú oplátky, bez nich koláč z plechu nevyberiete. Ak použijete bezlepkové oplátky a strúhanku, Zobraziť celý popisTento koláč je pomerne nenáročný a chutný. Dôležitou surovinou sú oplátky, bez nich koláč z plechu nevyberiete. Ak použijete bezlepkové oplátky a strúhanku, tak je vhodný aj pre "bezlepkárov".
porcia
príprava
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
200 g mleté |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
Krém: | |
2 dl |
|
2 ks |
|
2 PL (alebo Solamyl) |
|
250 g |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
(na strúhanie) |
|
Postup
-
1
Na plech (cca 32x40 cm) uložíme v jednej vrstve tortové oplátky, odrežeme ich prípadne tak, aby sme zakryli celé dno. Bez opátok by sme koláč nevybrali.
-
2
Bielky vyšľaháme do pevného snehu. Pridáme cukor, prešľaháme.
-
3
Potom po jednom všľaháme žĺtky.
-
4
Vmiešame mleté orechy.
-
5
Nakoniec vmiešame strúhanku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
6
Cesto vylejeme na oplátky v plechu a zarovnáme. Pečieme na 180 °C dozlata.
-
7
Na krém uvaríme z mlieka, Maizeny a žĺtkov za stáleho miešania hustú kašu. Necháme vychladnúť.
-
8
Maslo vyšľaháme s cukrom. Po troche do neho všľaháme vychladnutú kašu.
-
9
Krém nanesieme na vychladnutý koláč.
-
10
Posypeme strúhanou čokoládou.
-
11
Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa, až potom krájame.
Diskusia k receptu