Foto: egreska
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
170 g, alebo maslo |
|
1 |
|
1 čl |
|
1 PL, horuca |
|
Kávová plnka: | |
100 g |
|
30 g |
|
30 g, alebo maslo |
|
2 PL, horúce |
|
1 čl |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
30 g |
|
1/2 čl |
|
1 čl, horuca |
|
Postup
-
1
Kávu rozpustíme v horucej vode a nechame vychladnut.Všetky ingrediencie na cesto môžete spracovat za par sekund v mixeri s nožmi alebo ručne.
-
2
Cesto dame do folie a najmenej na hodinu odložíme do chladničky.
-
3
Plnka: kávu rozpustíme v horucom mlieku a nechame vychladnut.Čokoladu rozpustíme nad parou a jemne vychladíme.Pridame cukor,tuk,kávu a metličkou vyšlahame do peny.
-
4
Vymiešaná..
-
5
Takto vyzera stuhnutá (nedavala som ju do chladničky ,len do špajze) .Chutí výborne,odporúčam aj na iné zákusky.
-
6
Cesto vyvalkáme a vykrajujeme lubovolné tvary.Pečieme na 180 st asi 8 minut.
-
7
Poleva:čokoladu rozpustíme nad parou,pridame tuk a kavu rozmiešanu vo vode.
-
8
Polovicu koláčikov namočíme v poleve a nechame zatuhnut.
-
9
Koláčiky natrieme plnkou a spojíme.Vyšlo mi asi 40 ks už zlepených.
a chutne od teba ;-). Vdaka!