Kapustova polievka za 15 minút

olga42 - fotkaolga42, 7. septembra 2010

Je to jedlo v jednom hrnci v kuchte je hotové za 15 minut.

5
porcií
10-15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
20-30 dkg
3-4 ks
1 ks
2  stručky
2 p. lyžice
1 k. lyžica
1 k. lyžička
1 k. lyžička
 troška,nemusia byt
1,5 lit.




Postup

  1. 1

    Cibuľku pokrajane na drobno,speníme na oleji a pridáme pokrajené parky alebo klobásku.Troška podusíme pridáme koreniny,majoran,razcu,slad.papriku,zemiaky pokrajané na kocočky a pokrajanú kysku kapustu.Zalejme vodou pridáme stručky cesnaku,posolime podla potreby,možeme pridat suš.huby.Kuchtu uzavrieme a kedˇzačne vychádzat para,varíme 15minut.Možeme to varit aj v obyčajnom hrnci.Ked sa uvaria zemiaky bude kapusnica hotová.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
Minule som robila podla rady priatelky podobnu, vsetko som nahadzala do tlakoveho hrnca. Zemiaky som uvarila v supke a potom po ocisteni nakrajala do hotovej kapusty. Lebo ako vieme, zemiaky sa v kyslom prostredi nikdy neuvaria na makko. Jeden rozdiel-miesto zasmazky som hned na zaciatku do hrnca spolu s kapustou dala jacmenne krupy. Nakoniec, aby mala kapusta (/nie kapustnica, ta je aj so smotanou/ farbu, trocha cervenej papriky mletej som rozprazila na oleji a vyliala do hrnca.
zitar
Takúto kapustovú polievku robievam, ale v obyčajnom hrnci. Akosi som na kuchty zanevrela a ani sama neviem prečo. Musím ale asi oprášiť staré zvyky, lebo voľakedy som v kuchte varievala skoro všetko. Isto je to rýchlejšie a mohla by som si ušetriť kopu času. No a tá polievka, je chutná a naozaj rýchla.
olga42
Kuchta je vynikajuca vec,všetko sa v nej rýchlo uvari.Ja varim v nej skoro všetko.Aj zemiaky naspodok kuchty nalejem troska oleja ,asi pol deci vody.Ked začne vycháchadzat para varim 5 minut




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia