Kakaové rožky točené
Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
50 g |
|
1,5 PL |
|
štipka |
|
10 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
na potretie |
|
Plnka: | |
50 g |
|
100 g |
|
1 balenie |
|
50 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Do misky dáme droždie s vlažným mliekom. Rozpustíme a necháme nakysnúť asi 15 minút. Pridáme cukor, margarín, soľ a múku. Vypracujeme stredne husté až tuhé cesto, ktoré necháme 20 minút oddychovať na lopári. Potom rozvaľkáme asi na 35–40 cm priemer na 3 mm hrúbku, a natrieme plnkou až po okraj.
- 2
Plnka: Kakao, cukor, vanilkový cukor a strúhanku rozmiešame s mliekom na hustotu, aby sa dalo natrieť na cesto (2 mm).
- 3
Krájacím kolieskom rozvaľkané cesto nakrájame na osem častí v trojuholníkovom tvare. Tie od kraja stáčame dovnútra, až vznikne rožok. Rožky kladieme na vymastený pekáč, necháme ich asi 30 minút vykysnúť. Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 – 220 oC do hneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu