Kakaové rožky točené

Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
Kakaové rožky točené
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
50 g
1,5 PL
štipka
10 g
1 ks
100 ml
 na potretie
Plnka:
50 g
100 g
1 balenie
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky dáme droždie s vlažným mliekom. Rozpustíme a necháme nakysnúť asi 15 minút. Pridáme cukor, margarín, soľ a múku. Vypracujeme stredne husté až tuhé cesto, ktoré necháme 20 minút oddychovať na lopári. Potom rozvaľkáme asi na 35–40 cm priemer na 3 mm hrúbku, a natrieme plnkou až po okraj.

  2. 2

    Plnka: Kakao, cukor, vanilkový cukor a strúhanku rozmiešame s mliekom na hustotu, aby sa dalo natrieť na cesto (2 mm).

  3. 3

    Krájacím kolieskom rozvaľkané cesto nakrájame na osem častí v trojuholníkovom tvare. Tie od kraja stáčame dovnútra, až vznikne rožok. Rožky kladieme na vymastený pekáč, necháme ich asi 30 minút vykysnúť. Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 – 220 oC do hneda.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: