Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké snehové kolieska

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 4. marca 2024

Krehké linecké koláčiky so snehovým okrajom a lahodným džemom.

30-40
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Linecké cesto:
250 g
100 g
175 g
1 ks
Sneh:
3 ks
270 g
 štipka
1 ČL
1 ČL
Okrem toho:
 domáci




Postup

  1. 1

    Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu. Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska. Kolieska uložíme na suchý plech.

  2. 2

    Sneh: Bielky s kryštálovým cukrom a štipkou soli šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Vyšľaháme krásny lesklý sneh. Do snehu primiešame citrónovú šťavu a Solamyl. Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na linecké kolieska snehové kruhy tak, aby stred ostal prázdny.

  3. 3

    Dokončenie: Kolieska dáme piecť na cca 20 minút. Po upečení naplníme stred kyslejším domácim džemom.

Diskusia k receptu

farbuska
Predstavujem si, ako po zahryznutí do takéhoto kolieska ten sneh tak pukne a rozdrví sa pod zubami, na jazyku sa zmieša chuť jemne citrónová chuť pečeného snehu s chuťou lekváru ... a celé to zapijem dobrým čiernym čajom s mliekom ... život býva krásny a najkrašie sú tie drobné každodenné radosti. :)
haji
@zuzana1106 (19.12.2024 16:06)
Myslím si, že jde použít i jiný škrob, tedy kukuřičný Maizena. Śkrob jde nahradit několikrát přesátou např. hladkou moukou přes jemné sítko. Tady je 1čl, nebála bych se toho.
1x janger




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia