Kuracie ragú fotorecept

evusik - fotkaevusik, 7. februára 2011
Kuracie ragú (fotorecept)
Foto: evusik

Dnes som varila dve jedlá z jedného základu... Toto je to druhé jedlo :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 údená prerastená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na menšie kúsky, okoreníme zmesou na kurča, premiešame a prudko orestujeme na horúcom oleji, pridáme nakrájanú okmínovanú pečeň (bravčová alebo kuracia) a na menšie kúsky nakrájanú prerastenú slaninu.

    Kuracie ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dobre premiešame, opečieme, v prípade potreby dosolíme, vyberieme a odložíme na teplé miesto.

    Kuracie ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, hríby (ja som dala mrazené), na drobno nakrájanú chilli papričku alebo feferónku, podlejeme trošíčku vodou a dusíme. Potom pridáme rajčinový pretlak, alebo pyré, ak treba dolejeme ešte vodu a krátko povaríme. Vložíme naspäť mäso a pod pokrievkou dusíme. V tomto prípade veľmi krátko, pretože kuracie mäso nepotrebuje dlhú prípravu. Naposledy ochutnáme a ak treba dosolíme, dokoreníme.

    Kuracie ragú (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou a po obede sa dorazíme jablkovým koláčikom :-)

    Kuracie ragú (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Pekný recept a páči sa mi aj ten zákusok za tanierom.
evanaaa
Evusik, dobré, výdatné papaníčko. A ten koláčik, to je pudingoš, lebo tak vypadá ?
evusik
dievčence, ten koláčik je Makový jablčník a recept som už pridala :-)
cinkla
Mas to pekne, na tomto sa aj oci napapaju....