Nakladaný syr s medvedím cesnakom fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 19. apríla 2012

syr s bielou plesňou + vlašské orechy + medvedí cesnak = nebíčko v papuľke :)

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    ... použil som kuchynského pomocníka a rozmixoval som vlašské orechy s olivovým olejom, soľou a citrónovou šťavou, prihodil som lístky medvedieho cesnaku...

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...Camembert som rozkrojil po obvode, vydlabal a vydlabance som pridal k medvediemu pestu, premiešal som, syr som opäť naplnil a polovice spojil. Rozkrojil som ho na štvrtinky a každú jednu som zabalil do lístkov medvedieho cesnaku...

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...medveďosyrobalíčky som ukladal do pohára, zalieval olivovým olejom, dozdoboval vlašskými orieškami a konzervoval soľou...

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... na vrch som naukladal kolieska cibule a nechal som odpočívať v chladničke...dlhýýých 7 dní... po 5 som to už nevydržal a ochutnal som :)

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...hmmm, podarilo sa... podávajte s čerstvou bagetkou, alebo niečím podobným...dobrú chuť :)

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

alena45
pekne si to vymyslel aj naparádil. Orechy sú super voľba. Aj tak sa čudujem, že si to vydržal tých 5 dlhých dní.
babav
Krasny recept.....perfektne jedlo !
tatranka
Toto by už mohlo byť pre naozajstných gurmánov.Tvoje nápady ba si mal dať niekde na papier.
januska85
vau, super si to spojil :) ja vacsinou robim bud taky plneny alebo nakladany. a s tym medvedim cesnakom tiez skvely napad!
valeri
Nakladaný hermelín alebo iný plesňový syr, to je fakt "nebíčko v papuľke". S medvedím cesnakom som ho ešte nerobila. Musím si ho zohnať niekde.
evusik
tak toto sa ti ozaj podarilo... ja by som to zjedla už v bode 2, ale naložené to musí byť super, v sobotu idem na cesnak a budú hody :-)
nonna
Dobréééééééééé, kadeaké obalované syry do kadečoho, ale domáce z kozieho mlieka "stváram" aj ja, lenže nepoužívam olej. Ale iste aj takto sa dá, ovšem ja by som použila rastlinný, nie olivový. A cesnak medvedí je fantastická, zdravá zelinka, hlavne podporujúca a chrániaca imunitný systém, takže dobré využitie. Ukladám do KK a želám ďalšie tvorivé nápady v kulinárčine!
nonna
A ešte som zabudla napísať, že vyhadzujem na "fejsbúk".
palokuchki
Ta uvodna fotka je taka krasna. Verim, ze je to velmi chutne. Len skoda, ze ja nemam medvedi cesnak.
monzet
Tak toto sa mi veľmi páči...A okrem receptu sa mi páčia aj taniere:-)
gman
au, tak toto vyzera kruto. vyborny recept, kvalitna prezentacia a dobre fotky ako vzdy :)
garanco
Krásne!, až sa slinky zbiehajú! (...čo tak pozvať susedku na koštovku?...)
cica2
hmm, ale ja by som ani tých 5 dní nevydržala :-)
zdezda
fakt nebíčko v papuľke, ja som naložila feta syr s medvedím cesnakom, tiež je fajn :-)
tinca
tak toto je fajnovka, len čakanie je dlhé, ja tiež nevydržím celých 7 dni.Pekné foto:)
garanco
Aby som nechodila po návštevách, naložila som syr doma, čakala päť dní (ako si písal) a dnes sme si ho dali - bol výborný!!!
andys
Tak na toto si založím špeciálnu kategóriu v kuchárskej knihe :) Bude tam len tento jediný recept, vďaka @enerrgizer :)
zdezda
Práve žnem úrodu medvedieho cesnaku v Petržalských lesíkoch a chystám sa nakladať syr podľa tvojho rcp. :-) Ten najmladší, marcový, pred posledným snehom som použila do špenátu :-)
pacik
...ach jaj, u nás nerastie, čo teraz...
tetrisss
Uzasny recept. Mam na milovnikov tejto bylinky taku jednu otazku, ak mozem, rastie mi pred domom, ale ma zlte kvety, je to cesnak kralovsky vraj, ale nevie, ci ho mozem pouzivat ako cesnak medvedi a co ho mozeme jest, aj ked nie sme krali :). Neviete mi prosim poradit?
babkamt
Recept sa mi páči . Dnes som si domov z vychádzky priniesla košík medvedieho cesnaku . Okrem syra mám všetko doma .
ankabanka
ten vas obrazok@enerrgizer , moze ist na sutaz. este som takyto cesnak nejedla a ani ho nepoznam ale ked pridem domov vyskusam. napisala som mojej mamicke, aby si ho zaobstarala, kedze teraz rastie. napisem, ako sa podari tato kombiacia nam. palcek hore.
tiginko
cesnak už doma je, dnes ešte dokúpim syr, a vyskúšam. Určite bude mať úspech. Vďaka za recept, aj tým čo ho pripomenuli ...
baba
Pekný recept, ale bohužiaľ medvedí cesnak od určitého času neznášam...raz som dostala od kolegu medvedí cesnak, na večeru som si chlieb pokvapkala olivovým olejom, hojne posypala nakrájaným medvedím cesnakom a takýchto chlebíkov som zjedla 3, v noci mi bolo strašne zle, nemohla som spať, vracala som a odvtedy ho nemôžem jesť...
tiginko
to je zaujímavé @baba , ja ho jedávam aj večer a dosť a v pohode... len či ten kolega sa ťa nechcel zbaviť a nedal ti konvalinkové listy :-) tie by mohli mať presne taký účinok
baba
Tiginko, myslím, že to neboli konvalinkové listy, pretože chutili ako cesnak, ale ja si myslím, že som ich zjedla veľmi ako sa hovorí z chuti , pretože som bola hladná a prejedla som sa toho. Kolega sa strašne smial, že mi nechtiac ublížil.
kamaja
Syry naložené, zaliate olejom, spinkajú v chladničke. Otázka je, ako ich aspoň tých 5 dní ochránim pred manželom. Hmm, asi vlastným telom. Recept je perfektný, už teraz sa teším na výsledok. Uložený v KK.
safran
naložené - hotovo .-) a na cibuľu som zabudla :-)))

safran
@enerrgizer , ochutnané - výýýbornééé :-)
nevedela som ho vo svojej KK nájsť, nebol ani pod medvedí cesnak, ani pod konzervovanie a nakladanie :-( usalašil sa v kolónke: najoriginálnejšie recepty :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia