Nakladaný syr s medvedím cesnakom fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 19. apríla 2012

syr s bielou plesňou + vlašské orechy + medvedí cesnak = nebíčko v papuľke :)

30 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ... použil som kuchynského pomocníka a rozmixoval som vlašské orechy s olivovým olejom, soľou a citrónovou šťavou, prihodil som lístky medvedieho cesnaku...

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...Camembert som rozkrojil po obvode, vydlabal a vydlabance som pridal k medvediemu pestu, premiešal som, syr som opäť naplnil a polovice spojil. Rozkrojil som ho na štvrtinky a každú jednu som zabalil do lístkov medvedieho cesnaku...

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...medveďosyrobalíčky som ukladal do pohára, zalieval olivovým olejom, dozdoboval vlašskými orieškami a konzervoval soľou...

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... na vrch som naukladal kolieska cibule a nechal som odpočívať v chladničke...dlhýýých 7 dní... po 5 som to už nevydržal a ochutnal som :)

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...hmmm, podarilo sa... podávajte s čerstvou bagetkou, alebo niečím podobným...dobrú chuť :)

    Nakladaný syr s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

56 komentárov k receptu
Nakladaný hermelín alebo iný plesňový syr, to je fakt "nebíčko v papuľke". S medvedím cesnakom som ho ešte nerobila. Musím si ho zohnať niekde.
tak toto sa ti ozaj podarilo... ja by som to zjedla už v bode 2, ale naložené to musí byť super, v sobotu idem na cesnak a budú hody :-)
Dobréééééééééé, kadeaké obalované syry do kadečoho, ale domáce z kozieho mlieka "stváram" aj ja, lenže nepoužívam olej. Ale iste aj takto sa dá, ovšem ja by som použila rastlinný, nie olivový. A cesnak medvedí je fantastická, zdravá zelinka, hlavne podporujúca a chrániaca imunitný systém, takže dobré využitie. Ukladám do KK a želám ďalšie tvorivé nápady v kulinárčine!
Aby som nechodila po návštevách, naložila som syr doma, čakala päť dní (ako si písal) a dnes sme si ho dali - bol výborný!!!
Práve žnem úrodu medvedieho cesnaku v Petržalských lesíkoch a chystám sa nakladať syr podľa tvojho rcp. :-) Ten najmladší, marcový, pred posledným snehom som použila do špenátu :-)
Uzasny recept. Mam na milovnikov tejto bylinky taku jednu otazku, ak mozem, rastie mi pred domom, ale ma zlte kvety, je to cesnak kralovsky vraj, ale nevie, ci ho mozem pouzivat ako cesnak medvedi a co ho mozeme jest, aj ked nie sme krali :). Neviete mi prosim poradit?
ten vas obrazok@enerrgizer , moze ist na sutaz. este som takyto cesnak nejedla a ani ho nepoznam ale ked pridem domov vyskusam. napisala som mojej mamicke, aby si ho zaobstarala, kedze teraz rastie. napisem, ako sa podari tato kombiacia nam. palcek hore.
Pekný recept, ale bohužiaľ medvedí cesnak od určitého času neznášam...raz som dostala od kolegu medvedí cesnak, na večeru som si chlieb pokvapkala olivovým olejom, hojne posypala nakrájaným medvedím cesnakom a takýchto chlebíkov som zjedla 3, v noci mi bolo strašne zle, nemohla som spať, vracala som a odvtedy ho nemôžem jesť...
to je zaujímavé @baba , ja ho jedávam aj večer a dosť a v pohode... len či ten kolega sa ťa nechcel zbaviť a nedal ti konvalinkové listy :-) tie by mohli mať presne taký účinok
Tiginko, myslím, že to neboli konvalinkové listy, pretože chutili ako cesnak, ale ja si myslím, že som ich zjedla veľmi ako sa hovorí z chuti , pretože som bola hladná a prejedla som sa toho. Kolega sa strašne smial, že mi nechtiac ublížil.
Syry naložené, zaliate olejom, spinkajú v chladničke. Otázka je, ako ich aspoň tých 5 dní ochránim pred manželom. Hmm, asi vlastným telom. Recept je perfektný, už teraz sa teším na výsledok. Uložený v KK.
@enerrgizer , ochutnané - výýýbornééé :-)
nevedela som ho vo svojej KK nájsť, nebol ani pod medvedí cesnak, ani pod konzervovanie a nakladanie :-( usalašil sa v kolónke: najoriginálnejšie recepty :-)

Pridaj komentár k receptu: