
Výborná zmrzlina - bez strojčeka
Dievčatá v diskusii píšu o nanukových formičkách. V tom im neporadím, ale pridám recept na...

Rýchle kuracie rezne v cestíčku
Očistené a umyté rezne obalíme v cestíčku. Cestíčko sme si pripravili z vajca zmiešaného s múkou,...

Moja rýchla čína - pražené rezance s kuracinou
Ležala som s angínou, tak som všetko robila v posteli. Keď však nastúpil hlad, ...

Uhorková čalamáda
Tento recept mam od mojej mamicky. Pozrela som sa na index, lebo by som sa...

Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...

Domáca pizza
Jednoduchý recept na domácu pizzu ;) Z cesta výjdu tri pizze s priemerom 30 cm.

Hrachová kaša s údeným mäsom
Dnes po dlhej dobe som sa rozhodla pre toto voňavé jedlo.

Mrkvový koláč s citrónovou polevou
Po dlhom pátraní som natrafila na recept, ktorý sa mi najviac páči. Aj chuťou, aj prípravou, ktorá je, ako inak, veľmi rýchla a jednoduchá....

Nevarený džem z čiernych ríbezlí
Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.

Kuracie kúsky v kórejskej omáčke
Nedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to chutilo, že si pýtal recept....

Mramorový koláč
Dá sa urobiť veľmi rýchlo ale môžte do toho dohodiť aj ovocie napr. ríbezle...

Svoja pečienka
V originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka. Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Rýchly jablkový koláč s obrubou
Zunovali sa mi "štrúdle" z lístkového cesta a keďže ma tlačil čas a nemala som čerstvé...

Bryndzové pagáčiky
Bryndza patrí medzi naše národne špeciality. Ak ste dostali chuť na niečo tradičné, skúste napríklad...

Pekárkine pečené koleno
Pri mojej poslednej návšteve v historickom meste Eger, sme sa cestou domov zastavili v , ,...

Hrachová kaša „špeciál“
Keď už šošovičná kaša s klobásou ( recept od Sovka62 ) bola výborná,...

Zapekané slimáky
Zapekané slimáky som si často dával ako obľúbené predjedlo v reštauráciách, spojil som viacero variácií tohto...

Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke
Tento recept vznikol kombináciou viacerých, keď som chcela pripraviť chutné jedlo zo špargle.

Tradičné zemiakové lokše
Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...

Indická samosa s čatní
Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si...

Bratislavské rožky
Ak ste niekedy zatúžili upiecť si bratislavské rožteky, no nikdy ste sa k tomu neodhodlali, ...

Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou
Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to žlčníková diéta. Či nie?...

Jednoduchý kváskový chlieb s tangzhongom
Hovorí sa, že jednoduché veci bývajú najlepšie. Trocha kombinácie však nezaškodí. Tento...

Tvarohovo-ovocná torta nepečená
Môj historicky prvý sladký recept na Vareche som v skutočnosti nepísal ja, ale moja manželka...

Grilovaný kozí syr s grilovanou zeleninou
Dnes som mala chuť na ľahký obed a keďže som mala v zásobe kozí syr, tak...

Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Tarte Tatin dostal jméno po dvou svobodných sestrách Stephanie a Caroline, které začátkem minulého století vedly...

Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.