Pečená Hokkaido tekvica trošku inak fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 1. novembra 2011

Je jeseň, čas tekvíc, či už vydlabaných na okne alebo chutne pripravených na tanieri. A keďže v posledných týždňoch to bolo so strážením ručičky na váhe všelijaké, tak dnes bude sviatočný obed trošku inak a hlavne zdravo.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks - menšia
  z pol citróna
1 KL
1 KL
na náplň:
1 PL
100 g alebo prerastená slanina
70 g
2 ks
1 hrsť alebo iné ovocie podla chuti
1/2 ks
2 PL
150 ml
na šalát:
1/2 hlávky
50 g
1/2 ks
200 g
50 g
 čierne korenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme si tekvicu, prerežeme na polovicu, vydlabeme jadierka a mäkkú vnútornú časť okolo jadierok a každú polovicu rozrežeme ešte na 4 časti.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame šťavu z jedného citróna, pridáme bylinkovú soľ, čerstvo pomleté farebné korenie a touto zmesou dobre potreme vnútorné strany tekvicových častí.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvice poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a medzitým si zapneme rúru na 190st.C.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sušenú šunku alebo prerastenú slaninku nakrájame na drobné kocky.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nahrubo posekáme zmes orieškov...

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a takisto zmes brusníc a sušených rajčín.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme kocky sušenej šunky , premiešame a hneď vypneme. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, zmes orieškov a sušených rajčín s brusnicami.Premiešame a spojíme strúhankou.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zmesou naplníme nachystané štvrťky tekvice, posypeme pažítkou.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na plech pod tekvice-na papier na pečenie - nalejeme cca 150ml vody.Dáme do rúry piecť na 25 minút pri teplote 190st.C.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 25 minutách vyberieme plech z rúry, na plnku voľne položíme štvorčeky alobalu, aby nám plnka celkom nesčernela a dáme do rúry ešte na 20-25 minút.

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotové tekvičky sú mäkkučké a krásne voňavé. Počas poslednej fázy pečenia si zmiešame nakrájanú červenú cibuľu, nakrájaný ľadový šalát a rukolu vo väčšej mise. Na dressing zmiešame kyslu smotanu s nastrúhaným aromatickým syrom (ja som použila kozí tvrdý syr), dochutíme citrónovou šťavou, soľou, mletým čiernym korením a môžme pridať aj trošku cesnaku ( ale aby neprehlušil arómu syra).

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A potom už len poprajeme dobrú chuť. Muž si k tomu dal ešte pečené morčacie stehno, aby sa vraj žalúdok nezľakol toľkého zdravého jedla....:-)))

    Pečená Hokkaido tekvica trošku inak (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
krasny recept a urcite sa tymto jedlom zavdacim svojmu drahemu - napodiv/ hoci je chlap a ti vraj bez masa nemozu byt/ - dava prednost zeleninovym jedlam , hlavne ked pouzijem "jeho" zeleninu z "jeho zahrady" :-)))
krasny recept a urcite sa tymto jedlom zavdacim svojmu drahemu - napodiv/ hoci je chlap a ti vraj bez masa nemozu byt/ - dava prednost zeleninovym jedlam , hlavne ked pouzijem "jeho" zeleninu z "jeho zahrady" :-)))
cathyc, ako nahradzas slaninku? Tiez sme cela rodina vegetariani a u nas je napr. slaninkou na bryndzovych haluskach na kocky pokrajane a oprazene udene tofu. Tiez do kapustnice ho opeciem na oleji s cervenou mletou paprikou a dam uplne na koniec varenia. Mnam.

Pridaj komentár k receptu: