Tento recept som dostal od kamaráta - vášnivého rybára asi pred 10 rokmi.
10
porcií
porcií
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
1,5 dcl |
|
1 PL |
|
10 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 dcl |
|
4 ks, varená |
|
2 ks, nadrobno pokrájaná |
|
3 dcl |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
Postup
-
1
Ryby s nálevom ( ocot,soľ,čierne korenie celé,nové korenie celé a bobkový list)zalejeme vodou a varíme 10 minút. Po vychladnutí oberieme od kostí a podlávime drvičom na zemiaky. Zalejeme 1 dcl octom a necháme postáť v chladničke do druhého dňa. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, uhorky a mrkvu. Pridáme smotanu, tatársku omáčku a majonézu.Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku v chladničke.
......majolku ( majonézu).
bedrunka : My sa predsa neobžierame.:-)). Len dráždime chuťové bunky .
Šalát robím často, ale ešte sa neprejedol. V mrazáku ma čaká dvojnásobná dávka. Ale robiť to budem tak týždeň pred Vianocami.
Pokiaľ však neni si ribar , tak ti neoplatí totok robiť. Keť kupiš ripku
majonelku , smiatanku a ostatne veci + enrgije a čas , tak to možeš
kupiť v konzume lacnejši.