Rybací šalát

abdul - fotkaabdul, 27. októbra 2010

Tento recept som dostal od kamaráta - vášnivého rybára asi pred 10 rokmi.

10
porcií
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1,5 dcl
1 PL
10 ks
4 ks
2 ks
1 dcl
4 ks, varená
2 ks, nadrobno pokrájaná
3 dcl
2 dcl
2 dcl
2 dcl




Postup

  1. 1

    Ryby s nálevom ( ocot,soľ,čierne korenie celé,nové korenie celé a bobkový list)zalejeme vodou a varíme 10 minút. Po vychladnutí oberieme od kostí a podlávime drvičom na zemiaky. Zalejeme 1 dcl octom a necháme postáť v chladničke do druhého dňa. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, uhorky a mrkvu. Pridáme smotanu, tatársku omáčku a majonézu.Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku v chladničke.

Diskusia k receptu

marianne69
Ukladam do KK,ja som tazka zavislacka na Rybacom salate,vzdy ked pridem po niekolkych mesiacoch na Slovensko kupim naraz aj tri a zmastim ich naraz,potom mi je sice zle,ale co uz....ked mam abstak:-)
marienka44
Ta mrkva je v salate surova? Nevarila sa v naleve, tak predpokladam, ze ano.
duschko
Musím vyskúšať. Rybací šalát môžem asi každý deň. Marienka44, medzi surovinami Abdul uvádza 4ks varená mrkva. Ukladám do MKK.
abdul
marienka44 : Varená. Tá mrkva, kým by sa v náleve uvarila, ryba by bola asi už rozvarená. Neviem isto, len si myslím. Skúsenejší nech ma opravia. Ak by niekto mal radšej kyslejšie , syn si ešte zvykne pokvapkať citrónovou šťavou a doladí kyslé chute.
remcula
Dělala jsem hodně podobně, ale bez tatarky. Tohle se mi moc líbí, vyzkouším!!
abdul
fejton1: Tak to neviem. A pri varení sa to "nerozuteká" po hrnci ? Ja osobne by som to skúsil. Odpadlo by to hnusné vykosťovanie malých kostí z ryby.
evanaaa
Ja robievam rybací šalát zasa už z hotových ( kúpených ) kyslých rýb - baltický sleď, haring a pod. len do nich pridám uvarenú zeleninu ( mrkvu,) a majolu, príp. smotanu a samozrejme, ochutím - soľ, cukor, korenie.
......majolku ( majonézu).
evanaaa
Abdul, mimochodom nový prírastok do varechy, vítam ťa aj v mene ostatných varecháčov.
bozulka
Ja robím šalát z čerstvých rýb/hlavne keď dostanem od rybárov aj plevelné/ale po uvarení v kyslom ochutenom náleve nechám 48 hod odstáť v chlade,kosti úplne zmäknú a netreba ich vyberať alebo iba veľké.Tak robievam aj tresku.Ten tvoj recept je tiež dobrý.
paveljrk
Tento recept je do mojej zbierky .Už ich mám niekoľko no zatiaľ sa mi žiadny neľúbil.Odskúšam-uvidím.
bedrunka
Tiež môžem ryby na všelijaké spôsoby a potom mi z nich býva zle. čím to je? Obžerstvom, neprispôsobivým žalúdkom, či nevhodnou úpravou?
abdul
evanaaa : Ďakujem.
bedrunka : My sa predsa neobžierame.:-)). Len dráždime chuťové bunky .
iva84
Keďže sa za posledný týždeň môjmu manželovi zadarilo na rybačke a priniesol "zopár" rýb, skúsila som tento recept a dávam mu 100 bodov: Výborný! Celá rodinka ho schválila a určite ho ešte niekedy urobím.
abdul
@iva84 : Som rád, že chutí. Teraz je na takéto recepty ten správny čas.
elen52
Veľmi mám rada rybací šalát, tento recept sa mi pozdáva tak si ho ukladám do KK, keď vyskúšam, potom sa ozvem
abdul
Tak to som zvedavý na hodnotenie. :-) Dúfam, že bude chutiť.
abdul
@egreska : Som rád, že chutil.
Šalát robím často, ale ešte sa neprejedol. V mrazáku ma čaká dvojnásobná dávka. Ale robiť to budem tak týždeň pred Vianocami.
afataga
to si ale este nebol na svete :-) v sobotu sa na neho vrham
angast
@abdul a nemohol by sa ten fil zviazať na fest šnúrikom aby trimal zusammen ?
Pokiaľ však neni si ribar , tak ti neoplatí totok robiť. Keť kupiš ripku
majonelku , smiatanku a ostatne veci + enrgije a čas , tak to možeš
kupiť v konzume lacnejši.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia