Vaječný koňak s vanilkovým pudingom

pusta - fotkapusta, 10. januára 2012
Vaječný koňak s vanilkovým pudingom
Foto: pusta

Vaječný koňak som robievala s lekárenským čistým liehom, ktorý som nariedila tak, aby bol koňak 40%-tný. Pred Vianocami som sa rozhodla pre jeden z Zobraziť celý popisVaječný koňak som robievala s lekárenským čistým liehom, ktorý som nariedila tak, aby bol koňak 40%-tný. Pred Vianocami som sa rozhodla pre jeden z receptov na internete a je veľmi dobrý, ako alkohol sa v ňom používa tuzemský rum.

1 liter
porcia
15 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

700 ml
1 ks
3 ks
250 ml
350 g
1 ks




Postup

  1. 1

    V hrnci privedieme 500 ml mlieka do varu. V miske si rozmiešame vo zvyšnom mlieku vanilkový pudingový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. V inej nádobe vyšľaháme žltky s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, do ktorej pridáme rum. Túto zmes vlejeme so pudingu, miešame spolu ešte 1 minútu a necháme vychladnúť. Vychladnutý vaječný koňak naplníme do umytých čistých a suchých fliaš.

    Vaječný koňak s vanilkovým pudingom - obrázok 1

Diskusia k receptu

3sandra3
môže byť výborný,,, vyskúšam a dám sestre ochutnať, ona má veľmi rada vaječný likér
fialka49
Je naozaj výborný, robila som ho podľa receptu od poslucháčky rádia Brno.
Ešte poradila recept na detský likér spraviť tak, že miesto rumu dať trošku rumovej esencie.
3sandra3
chcem sa spýtať, ten puding už nevaríme, iba rozmiešaný vanil.prášok v 2 dl mlieka vlejeme do toho 5dl vriaceho mlieka, a už vypneme a miešame, už nevaríme? či?
3sandra3
tak dnes som robila tento koňak. Je výborný. Super recept.
gordonko
@3sandra3 čítam tento recept ,no odpoved si nedostala ..... ale sama si ho už robila .....tak ako je to stým pudingom ???? iba vliať a zamiešať ,alebo ešte povariť ?????




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia