Zemiaková štrúdľa s bryndzou a cibuľou
Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 23. mája 2018
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 23. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
55 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme soľ, 1 vajce, múku a vypracujeme cesto. Položíme ho na potravinovú fóliu jemne vysypanú múkou a jemne posypeme cesto navrchu, aby sa nelepilo na valček. Pomocou neho rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm.
- 2
Na masti urestujeme cibuľu dozlatista. Po vychladnutí ju rozložíme po celej ploche od okrajov asi 2 cm a rozmrvíme bryndzu. Pomocou fólie, na ktorej máme pripravené cesto, ho zrolujeme do tvaru štrúdle. Preložíme na papier či silikón na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou a celou rascou.
- 3
Pečieme pri 170 °C asi 35 minút. O prepečení štrúdle sa presvedčíme špáradlom. Nesmie na ňom zostať lepkavá vrstva.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu