Zemiaková štrúdľa s bryndzou a cibuľou
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 23. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g (uvarené) |
|
200 g |
|
2 ks |
|
120 g |
|
(na posypanie) |
|
|
|
|
|
|
|
1 veľký ks |
|
30 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme soľ, 1 vajce, múku a vypracujeme cesto. Položíme ho na potravinovú fóliu jemne vysypanú múkou a jemne posypeme cesto navrchu, aby sa nelepilo na valček. Pomocou neho rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm.
- 2
Na masti urestujeme cibuľu dozlatista. Po vychladnutí ju rozložíme po celej ploche od okrajov asi 2 cm a rozmrvíme bryndzu. Pomocou fólie, na ktorej máme pripravené cesto, ho zrolujeme do tvaru štrúdle. Preložíme na papier či silikón na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou a celou rascou.
- 3
Pečieme pri 170 °C asi 35 minút. O prepečení štrúdle sa presvedčíme špáradlom. Nesmie na ňom zostať lepkavá vrstva.
Tiež slaný koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu