Grécky nepečený zákusok bez lepku – Ekmek
Čo takto dnes odskúšať zahraničný dezert? Grécky nepečený zákusok bez lepku s názvom Ekmek, si jednoducho pripraví aj
ten, kto nemá veľa skúsenosti v Zobraziť celý popisČo takto dnes odskúšať zahraničný dezert? Grécky nepečený zákusok bez lepku s názvom Ekmek, si jednoducho pripraví aj
ten, kto nemá veľa skúsenosti v kuchyni. A zároveň naň môžete spotrebovať chlebík, ktorý je obschnutý a je vám ho ľúto
vyhodiť. Áno, dobre čítate, tento nepečený zákusok sa pripravuje z toastového chleba.
Zdroj: https://novalim.net/grecky-nepeceny-zakusok-bez-lepku-ekmek/
porcií
príprava
Suroviny
| Sirup: | |
| 300 g |
|
| 250 g |
|
| z 1 citróna |
|
| Korpus: | |
| 10 krajcov |
|
| na opraženie |
|
| Krém: | |
| 1 l |
|
| 200 g |
|
| 6 ks |
|
| 100 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 100 g |
|
| 1 ČL (alebo vanilkový cukor) |
|
| Navrch: | |
| 400 ml |
|
| podľa chuti |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Sirup: Do hrnca dáme zohriať vodu, cukor a nastrúhanú kôru z citróna. Varíme, pokiaľ sa cukor rozpustí, potom sirup odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Korpus: Na panvicu dáme rozpustiť maslo a rýchlo na ňom opečieme krajce toastového chleba bez lepku Novalim. Keď vychladne, naukladáme ho na spodok plechu s rozmermi 25x30 cm tak, aby bol celý plech pokrytý chlebom. Polejeme ho vychladnutým sirupom precedeným cez sitko bez citrónovej kôry a počkáme, kým sirup vsiakne.
- 3
Do hrnca dáme zohriať 900 ml mlieka, pridáme polovicu cukru (100 g) a zamiešame, ale neprevárame. Medzitým zmiešame kardamóm s lyžičkou cukru a pridáme do hrnca spolu s vanilkovým extraktom. V mise vymiešame žĺtky so zvyšným cukrom (100 g), pridáme zvyšných 100 ml mlieka a kukuričný škrob. Zohriate mlieko z hrnca po naberačkách nalievame do misy k žĺtkom a metličkou zmiešame. Vrátime naspäť do hrnca a zohrievame za stáleho miešania pokým nevznikne tuhšia pudingová zmes. Nakoniec pridáme studené maslo, premiešame a krém nalejeme na toastový chlieb v plechu a zákusok necháme 4 hodiny v chlade stuhnúť.
- 4
Hotový nepečený zákusok ešte na povrchu potrieme vyšľahanou šľahačkou s troškou cukru a posypeme ho nasekanými pistáciami.
Tiež nepečený zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu