Foto: ancicka
Tento koláčik robievam vtedy,ked sa mi nechce moc špekulovať a potrebujem rýchlo niečo upiecť.Jeho výhodou je to,že plnku môžme obmieňat rôzne,napr.jablka,lekvár,alebo čo máme práve Zobraziť celý popisTento koláčik robievam vtedy,ked sa mi nechce moc špekulovať a potrebujem rýchlo niečo upiecť.Jeho výhodou je to,že plnku môžme obmieňat rôzne,napr.jablka,lekvár,alebo čo máme práve doma po ruke.Je to starý a dobrý recept.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny a zhnetieme.
-
2
Na doske cesto do hladka vypracujeme a asi 1/3 cesta oddelíme na mriežky.Zbytok vyvaľkáme vo veľkosti plechu a preložíme na vymastený plech.
-
3
Druhu časť cesta rozvaľkame a pokrajame na pásiky.
-
4
Na cesto dáme plnku a urobíme s pásikov mriežku.Upečieme.
-
5
Upečený pocukrujeme.
-
6
Dobrú chuť.
Môj muž mi vždy povie,že je to najlepší,pretože tieža často piekla jeho mama.
Vdaka za komentáre.