Ratatouille podľa Bruna fotorecept

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 18. mája 2013

Odkedy som videla rozprávku Ratatouille, túžila som ochutnať ten skvost, ktorý uvaril kuchár potkan :-) "Gúglila" som "gúglila" a najviac sa mi pozdával recept Zobraziť celý popisOdkedy som videla rozprávku Ratatouille, túžila som ochutnať ten skvost, ktorý uvaril kuchár potkan :-) "Gúglila" som "gúglila" a najviac sa mi pozdával recept od Bruna. Hneď som sa pozastavila nad "zdĺhavým" časom prípravy, ale vôbec som to neoľutovala, bolo to skvostné, dokonalé prepojenie vôní aj chutí, takže tá trpezlivosť stála za to :-) Pozrite si video: http://www.youtube.com/watch?v=u1w7zqbBiXM

Suroviny

1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
1/2 hrste
podľa chuti
podľa potreby
3 ks
3 ks
2 ks
4 ks
1 konz.




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila zmes čerstvých byliniek a cesnak v olivovom oleji, aby to nejaký čas "odstálo". Do ol.oleja som pridala tymián, bazalku trpasličiu, rozmarín, oregano a 1 pretlačený strúčik cesnaku.

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som si 3 menšie mrkvy, 3 stonky stopkatého zeleru, 2 cibule žlté a 1 strúčik cesnak.

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Farebnú papriku som opiekla na suchej panvici, vykrojila jaderník a nakrájala.

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozohriala som wok panvicu, pridala olivový olej, po zohriatí oleja cibuľu, cesnak, chvíľu som podusila, pridala mrkvu. Po niekoľkých minútach som pridala zeler, neskôr papriky a potom aj drvené paradajky. Dusilo sa to pár minút. Jemne dosolila morskou soľou a čiernym mletým korením. Odstavila som a v mixéri rozmixovala aj s hrsťou čerstvej bazalky.

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixovanú zeleninu som vyliala na sklenený pekáč (pre toto ratatouille som si ho kúpila), uhladila a začala ukladať na plátky nakrájanú zeleninu (baklažán, žltá a zelená cukina, paradajka). Zeleninu je treba podľa toho aký veľký máte pekáč. Nakrájaný baklažán som poukladala na plech, posolila, a keď sa "vyplakal", poutierala som ho suchou utierkou :)

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celý vrch som poliala bylinkami v oleji.

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 6
  7. 8

    Pekáč som prikryla alobalom a dala piecť do rúry na 200°C 3 hodiny! Po 1,5 hodine som teplotu znížila na 150°C. Alobal som odkryla po 2,5 hodine a odkryté som to v rúre nechala ešte asi 20 minút. Na pohľad sa mi to zdalo až priveľmi zdusené, ale povedala som si: nevadí, veď chuťovo to bude určite ok. Skôr som sa "bála", či to bude chutiť dcére. Obidve máme radšej, keď zelenina ešte chrumká. Ale mala som zbytočné obavy. Terezke chutilo, naložila si až 2x! A ja tiež. Ratatouille mi veľmi chutí s kuskusom!, ale aj samotný. Tým, že sa to tak dlho pieklo - dusilo, všetky suroviny boli dokonale chuťovo poprepájané a "harmonizovali" spolu :)

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Dobrú chuť :-)

    Ratatouille podľa Bruna (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
tak tomuto ja strašne fandím.... vynikajúce jedlo a v tvojom podaní hotové umelecké dielo... toto je fakt láska na tanieri :-)
havino
fúúúúha, nádhera, chuť si viem predstaviť, robila som pár krát podľa @cistinka , zeler,ani mrkvu som nedávala, ani toľko čerstvých byliniek. Musím skúsiť aj podľa teba, si to vyšperkovala dokonale, k dokonalej chuti. 1*.
tiginko
wow, teda pekná fuška, ale vyzerá, že naozaj stojí za to. Klobúk dolu Zuzi, pekné jedlo, aj fotky
zuzananoskova
Ďakujem pekne. Toto jedlo je naozaj mňamózne. Ja milujem ak jedlo vyzerá dobre aj na oči, pretože podľa mňa jeme aj očami ;-) a hneď mám v brušku lepší pocit :-)
katkat
krasne fotky a urcite uzasne jedlo.. super spracovany recept:)
marianne
velmi pekne recepty davas,ukladam a tlacim si ich skoro vsetky...toto Ratatouille sa Ti mimoriadne podarilo
tatranka
Krásny recept a nie len to.Tá farebnosť ma oslovuje a pre mňa je veľkým lákadlom.
mracik9
no tak toto určite skúsim,krása a určite aj dobrotka
zuzananoskova
Tatranka, úplne súhlasím, veď očami prechádza prvý dojem a potom sa zapájajú aj všetky ostatné zmyslové "hodnotenia": vôňa, chuť... :-)
gulicka
nemam slovo k tomu, skutocne nieco krasne a hlavne zdrave a na taniery prezentivne unesena a budem to posielat dalej.Dakujem robim:))))
babav
Jedinečný recept, bez konkurencie !Jedine čo ma odradzuje je dlha tepelná úprava , ale v tomto recepte ide hlavne o chut a vzhľad , nie vitamíny z krásnej farebnej zeleniny a byliniek.
afataga
dala by som sa ponuknut :-) ale zda sa mi to strasne pracne
zuzananoskova
Babav, je pravda, že dlhým tepelným spracovaním stráca zelenina vitamíny. Ale tá chuť a ľahkosť je nezameniteľná. Je možné piecť kratšie, úplne v pohode, tak to nabudúce aj urobím , ale na prvýkrát som pripravila podľa originálu :)
vierutt
Krásne si to pripravila! Určite ste to spapkali omnoho rýchlejšie ako si to takto nádherne vyzdobila. Famózne!
martinis
neuveriteľné, toto je hotový obrázok, namiesto taniera do rámu. vyzerá to super - chutne, naozaj troška odrádza tá doba prípravy, ale ak doporučuješ - vyskúšam. už len zohnať žltú cuketu, tú som ešte u nás nevidel.
zuzananoskova
Konkrétne túto žltú cuketu som kúpila vedľa u "susedov" na trhoch, ale aj u nás v Bratislave ju občas majú. Martinis, ak Ťa odrádza doba prípravy, kľudne to peč - dus kratšie. Ale na prvýkrát doporučujem zdĺhavejšiu prípravu ;-)
slavka2012
Takto som ratatouille este nerobila, vyzera vsak fantasticky, vdaka za recept.
violetacamorova
Tak toto vyzera mnamozne a perfektne spracovany recept. Blahozelam. Rozpravka sa paci aj mne aj ked som tuto dobrotu este nerobila.
dogagador
velmi dobre si vygooglila :-), zvladla na jednotku a este si sa unuvala to sem dat, super, lebo ja som mala po filme tiez chut na to, lenze - ale co sa budem vyhovarat, pockala som si na to, az to niekto najde a urobi !
spetkasoli
Zuzi, toto je zdravá krása spojená s láskou k vareniu. Krásny recept, ktorý ma velmi oslovil, díky, ukládám a keď príde syn, určite urobím, lebo on sa snaží žiť zdravo a takéto dobroty zbožňuje.
irenaw
óóó toto môžem hocikedy ai pokorne priznávam, že moje nie je také vymakané :-)
katka78
@Zuzananoskova ratatouille podľa tohoto receptu bolo výborné, hoci som musela skrátiť čas pečenia, lebo už bolo treba dať do rúry chlebík akurát nakysnutý. Z časti som spravila pomazánku. Výborná je s fetou. Ďakujem za recept a prajem pekný deň :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia