Kapustnica
Kapustnica

Kapustnica dedka Cyra fotorecept

ankali - bez fotkyankali, 15. januára 2018
Kapustnica dedka Cyra (fotorecept)
Foto: ankali

Kapustnica, ktorú pripravujem niekoľkokrát do roka, ale najmä na Vianoce.

20
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 šálka
250 gramov
6 ks
12 ks
3 strúčiky
400 gramov
1 kilo
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu popražíme na bravčovej masti a oleji do zlata.

    Kapustnica dedka Cyra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jačmenné krúpy premyjeme a odkvapkané pridáme k cibuli a popražíme do oranžova. Ochutíme čiernym korením.

    Kapustnica dedka Cyra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú klobásu a všetko spolu popražíme.

    Kapustnica dedka Cyra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vriacou vodou a pridáme vopred namočené hríby, sušené slivky a paradajkový pretlak a dusíme, kým nie sú krúpy mäkké. Pridáme soľ, nie veľa, keďže kapusta zvykne byť slaná.

    Kapustnica dedka Cyra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nakrájanú kyslú kapustu a zalejeme vriacou vodou, dochutíme soľou, cesnakom, čiernym korením, červenou paprikou a necháme variť približne 15 minút. Ak nie je chuť výrazná, pridáme hubový bujón.

    Kapustnica dedka Cyra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kapustnicu podávame s čerstvo pretlačeným cesnakom a pečivom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
robim podobne,akurat pretlak zatestujem do masti,aby stratil kyslost a vytiahli sa jeho chutove latky.nie je to velmi rajcinove,ked je ho 400g?ja davam 2 pl,ale toho koncentrovaneho.
Určite chuťovo výborná. Krúpy zahustia aj chuťovo zjemnia výraznú chuť údeniny. Ale pre mňa menej údenej klobásky a pridám mäsko. Určite v priebehu roka tento receptík vyskúšam.

Pridaj komentár k receptu: